Zoeken

Chaz Davies nieuwe rijderscoach Aruba.it Ducati

21 januari 2022
Chaz Davies blijft deel uitmaken van de Aruba.it Racing - Ducati familie. De 34-jarige oud-coureur uit Wales heeft binnen het fabrieksteam de rol aangenomen van rijderscoach voor Alvaro Bautista en Michael Rinaldi en het Superbike team en Nicolò Bulega in het nieuwe Supersport team.

 

Met acht seizoenen, waarvan 6 in het Aruba.it Racing - Ducati team, 266 races, 28 overwinningen en 89 podiums is Chaz Davies een van de meest ervaren coureurs in de WSBK paddock, dus is het niet vreemd dat Ducati die ervaring wil benutten voor haar rijders in het WK Superbike en WK Supersport, waar de Ducati Panigale V2 dit jaar z'n debuut zal maken. 

"We zijn blij om weer op Chaz te kunnen rekenen, zij het in een nieuwe rol", zegt Aruba.it Racing - Ducati Team Principal Stefano Cecconi. "Zijn ervaring zal onze coureurs zeker helpen, zodat zij hun potentieel ten volle kunnen benutten."

"Zijn bijdrage aan het Supersport project zal ook fundamenteel zijn voor zowel Bulega als het team, omdat de Panigale V2 het DNA heeft van de tweecilinder Superbikes waarmee Chaz uitstekende resultaten heeft gehaald."

Chaz Davies (Riders' Coach, Aruba.it Racing - Ducati):
"Ik ben absoluut opgewonden om deel uit te maken van de racewereld en vooral met de Aruba.it - Ducati-familie, met wie ik de beste jaren van mijn racecarrière heb genoten. Het zal een interessant perspectief zijn om de actie van 'de andere kant van het hek' te zien."

"Ik geloof dat ik met mijn zeven jaar ervaring als officiële Ducati-rijder en kennis van zowel de Ducati V2- als V4-motoren goed toegerust ben om bij te dragen aan het toekomstige succes van het team. We hebben uitstekende rijders voor de SBK/WSS-campagnes in 2022 en ik zal er alles aan doen om hun potentieel te maximaliseren. Ik wil Stefano Cecconi, Feel Racing en Ducati bedanken voor deze kans en kan niet wachten om te beginnen!"