Zoeken

Vierde zege voor Hutchinson in 2010 IOMTT

11 juni 2010

Nadat de races op woensdag vanwege slecht weer een dag waren uitgesteld heeft Ian Hutchinson zich onsterfelijk gemaakt door ook de tweede supersport race van de 2010 Isle of Man TT op naam te schrijven.

Na Phillip McCallen, die in 1996 als eerste coureur vier TT overwinningen in één jaar wist te scoren, is Hutchinson de tweede man die dit resultaat heeft weten te behalen. Hutchinson's vierde overwinning was een hardbevochten, het verschil met tweede man Michael Dunlop bedroeg op de streep slechts 1.45 seconden.

Vanaf de start van de vier ronden durende race had Hutchinson de leiding in handen weten te nemen, maar de Padgetts Honda rijder kreeg ditmaal te kampen met een verbeten Michael Dunlop. Bij de eerste doorkomst van Glen Helen lag Dunlop nog op een derde plaats, op 0.75 seconden van Guy Martin en 1.15 seconden van Hutchinson, maar bij Ramsey Hairpin had Michael Dunlop Guy Martin al naar de derde plaats terugverwezen.

Bij de eerste doorkomst was de voorsprong van Hutchinson gegroeid naar 5.4 seconden, maar Dunlop reed onverbeten door, verkleinde zijn achterstand tot 1.4 seconden bij Ramsey Hairpin, maar moest op de beruchte Mountain sectie toch weer toegeven op de ontketende Hutchinson. Dit kat-en-muis spel zou tot de laatste ronde van de race doorgaan.

In de laatste ronde wist Dunlop bij het meetpunt van Ballaugh Bridge zelfs de leiding in handen te nemen, maar Hutchinson stormde daarna over de Mountain sectie om de jonge Noord-Ier op de eindstreep weer achter zich te laten.

Dunlop verloor de race op minder dan anderhalve seconde, maar zette in zijn laatste ronde wel een nieuw ronderecord van 17'42.52 seconden, ofwel een gemiddelde snelheid van 127.836 mph. Derde plaats ging naar Keith Amor, die daarmee zijn eerste podium van de 2010 Isle of Man TT wist te scoren. Guy Martin en John McGuiness maakten de top vijf compleet.