Zoeken

Tweede Supertwins race van NW200 kost leven van Malachi Mitchell-Thomas

14 mei 2016
Nadat de eerste race als gevolg van een ernstige crash met Ryan Farquhar al moest worden stilgelegd is de tweede Supertwins race van de 2016 North West 200 Malachi Mitchell-Thomas verongelukt. De 20-jarige coureur uit Chorley, Lancashire, kwam in de derde ronde ten val en bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Als gevolg van de crash werd de wedstrijd meteen stilgelegd.

Malachi Mitchell-Thomas

De laatste race van de North West 200 werd opgeschrikt door het tragische noodlottige ongeval van Malachi Mitchell-Thomas in de derde ronde van de race. Malachi ging bij Black Hill onderuit, waarna de wedstrijd meteen werd stilgelegd en het aanstormende talent meteen door de medische staf werd behandeld, maar hij bezweek nog ter plaatse aan zijn verwondingen. Er waren geen andere coureurs betrokken bij het incident.

Twee dagen eerder werd de eerste Supertwins race ook al opgeschrikt door een ernstige crash waarbij Ryan Farquhar en Dan Cooper waren betrokken. Farquhar werd met de helikopter naar het ziekenhuis van Belfast gevlogen waar diverse breuken werden geconstateerd. Momenteel gaat Farquhar het naar omstandigheden goed, wat zijn team deed besluiten met de overige drie coureurs de tweede race te rijden.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit tragische verlies.