Zoeken

Stoner rijdt 8 uren Suzuka met van der Mark

27 maart 2015
Casey Stoner keert terug naar de wegrace motorsport. De tweevoudig MotoGP wereldkampioen, die tegenwoordig testrijder voor HRC is, maakt de komende zomer zijn race-comeback in de 8 uren van Suzuka race, als teamgenoot van Michael van der Mark.

Casey Stoner

De 8 uren van Suzuka, die dit jaar op 26 juli plaatsvindt, heeft een speciaal tintje gekregen nu Honda niemand minder dan Casey Stoner aan het officiële MuSASHi RT HARC-PRO fabrieksteam heeft toegevoegd. Teamgenoten in het driemans team zijn Michael van der Mark en HRC testrijder Takumi Takahashi. In januari had Stoner de CBR1000RR Fireblade al getest en was daar erg positief over, op 7/8 en 14/15 juli staan voor Stoner nog extra testen gepland.

Casey Stoner:
Na de motor een paar maanden geleden in Sepang te hebben gereden ben ik met Honda over de mogelijkheid deel te nemen aan de 8 uren van Suzuka te bespreken. Het is een evenement dat ik altijd al heb willen doen en dat was nooit mogelijk toen ik nog MotoGP reed, dus ik kijk er echt naar uit. De motor is totaal anders dan een MotoGP machine, maar het zal een nieuwe uitdading zijn en een kans om iets anders te proberen dan wat ik tot dusver heb gedaan. Ik ben onder de indruk van Michael van der Mark en Takumi Takahashi heeft veel ervaring op deze motor, dus kijk in er naar uit om hun opmerkingen te horen en met ze samen te werken ter voorbereiding van de wedstrijd.