Michael Dunlop wint tweede Isle of Man Supersport TT

7 juni 2012
Michael Dunlop heeft op woensdagavond zijn derde TT overwinning gescoord door de tweede Supersport wedstrijd met een ruime voorsprong van 13 seconden op tweede man Cameron Donald te winnen. Het gevecht om de derde en laatste podiumplaats was echter spannend tot op de streep, waar Ryan Farquhar met een minimaal verschil van 0,01 seconden voor Bruce Anstey wist te finishen.

Michael_Dunlop_IOMTT_SS600

De beslissing om de tweede supersport wedstrijd naar 's avonds te verplaatsen bleek goed uit te pakken. Hoewel de coureurs nu tussen Union Mills en Ballacraine te kampen hadden met de laagstaande zon waren de weersomstandigheden zondermeer goed te noemen. Onder een stralende hemel ging om 18:25 de supersport race van start, hoewel bij Glen Helen en Governor's Brigde nog wel de geel/rode vlag ter aanduiding van een natte baan werden gevlagd.

John McGuinness mocht met startnummer 1 als eerste van start, maar bij Glen Helen was het William Dunlop die de leiding in de race had genomen, 2,6 seconden voor broer Michael die op zijn beurt weer 1 seconde voorsprong op Cameron Donald had. Het trio werd op korte voet gevolgd door Hillier, Anstey en McGuinness, terwijl Gar Johnson al bij Ballaugh met pech moest opgeven.

William Dunlop had het echter geeneens zo ver gebracht, de Wilson Craig Honda coureur was al bij Kirk Michael met technische problemen uitgevallen. Dit bracht de leiding bij broer Michael, die bij de eerste doorkomst al een voorsprong van 5,49 seconden op Donald had. Anstey lag daar weer zes seconden achter op de derde plaats, iets meer dan twee seconden later gevolgd door teamgenoot John McGuinness.

Aan de kop van het veld had Michael zijn voorsprong op Donald goed onder controle, die op zijn beurt weer een veilige voorspong had op Anstey in de derde plaats. De pitstop ging bij beide koplopers gecontroleerd, Michael verloor een paar seconden tijd, maar zag geen enkel moment zijn voorsprong in gevaar komen.

In de laatste ronde zette Michael Dunlop met 125,629 de snelste ronde van de race, en behaalde daarmee zijn derde TT zege in zijn carrière. Donald eindigde de race op de tweede plaats, 13,26 seconden achter Dunlop, terwijl Ryan Farquhar een sublieme laatste ronde neerzette en daarmee op de streep met een verschil van 0.01 seconden Bruce Anstey van het podium wist te verslaan.
McGuinness eindigde op de vijfde plaats, voor Ian Hutchinson. Hillier, Martin, Stewart en Cooper maakten de top 10 compleet. In het TT kampioenschap gaat McGuinness nog steeds aan de leiding met 74 punten, gevolgd door Anstey (67) en Donald (66).