Zoeken

Marc Coma nieuw sportief directeur Dakar

3 juli 2015
Vijfvoudig Dakar winnaar Marc Coma zal het volgend jaar zijn Dakar titel niet verdedigen. De 38-jarige Spanjaard is de nieuwe sportief directeur van de Dakar rally, zo heeft organisator Amaury Sports Organisation bekend gemaakt.

Marc Coma

Na afloop van de 2015 Dakar was er een enorme opluchting voor Marc Coma, door voor de vijfde keer de roemruchte en zware rally, die zijn oorsprong in Afrika had, op naam te schrijven. Een avontuur waar hij in 2002 op 25-jarige leeftijd voor het eerst aan deelnam en hem veel hoogte- maar ook dieptepunten heeft gebracht.

Na twaalf keer te hebben deelgenomen en vijf keer met de winst naar huis te zijn gegaan is Marc Coma een nieuwe uitdaging in de Dakar rally aangegaan als nieuwe sportief directeur, om Dakar directeur Etienne Lavigne te assisteren bij de organisatie van het evenement. De Spanjaard zal een groot deel van de maand juli in Zuid-Amerika spenderen om de routes van de 2016 editie voor te bereiden.

Als meester in alle facetten van de rallysport weet Coma als geen ander waar een goede etappe aan moet voldoen, en die kennis kan Coma goed gebruiken in zijn nieuwe rol als sportief directeur. De ervaring, de passie en de toewijding die Coma voor de Dakar heeft was voor Lavigne reden om de Spanjaard voor deze rol te vragen. Coma was in eerste instantie verrast, maar had niet veel tijd nodig om de nieuwe uitdaging te accepteren.

Marc Coma:
Mijn eerste reactie was “wow,” ik was in shock! De Dakar vijf keer winnen was al een droom voor mij, maar nu pas realiseer ik me hoe gelukkig ik ben: onderdeel uitmaken van een organisatie, met dit niveau van verantwoordelijkheid is een kans voor mij om alles terug in de Dakar te stoppen dat de rally mij heeft gegeven.
Ik voel me nog steeds een beetje als deelnemer, maar sinds ik ben begonnen heb ik het gevoel dat ik vanuit andere oogpunten naar de rally ga kijken. Ik weet dat dit het juiste moment voor mij is. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de Dakar de grootste rally ter wereld blijft en mijn uitgangspunt is om het gevoel van avontuur de voorrang te geven.