Zoeken

KTM maakt kalender RC Cup en Duke Battle bekend

31 december 2015
KTM heeft de wedstrijdkalender van zowel het tweede seizoen van de RC Cup alsmede de nieuwe Duke Battle bekend gemaakt. Inclusief de voorjaarstraining wordt in totaal vier verschillende landen op veelal internationale circuits geracet.

KTM RCCup_Croix_Start

Bij de meeste evenementen zullen het volgend jaar beide klassen aan de start gaan verschijnen. De eerste vier wedstrijden in Spanje (Alcarras), Frankrijk (Croix), Duitsland (Nürburgring) en Nederland (Assen) treden zowel de RC Cup als de Duke Battle aan, de Duke Battle doet daarna twee keer Zolder en een keer Schleiz aan, terwijl de RC Cup als bijprogramma van de Duitse Grand Prix op de Sachsenring staat ingepland.

De laatste vier wedstrijden van het seizoen, op Oschersleben, Hockenheim, Assen en Croix staan beide raceseries weer gezamenlijk aan de start.

Kalender:

Datum circuit   klasse event
18-20 maart Alcarras Spanje RC Cup, Duke Battle voorjaarstraining
16-17 april Croix Frankrijk RC Cup, Duke Battle Benecup (trainingsweekend)
7-8 mei Nürburgring Duitsland RC Cup, Duke Battle IDM
27-29 mei Assen Nederland RC Cup, Duke Battle Ducati Club Race
18-19 juni Zolder België Duke Battle Battle of the Lowlands
9-10 juli Zolder België Duke Battle IDM
15-17 juli Sachsenring Duitsland RC Cup Grand Prix
30-31 juli Schleiz Duitsland Duke Battle IDM
26-28 augustus Oschersleben Duitsland RC Cup, Duke Battle Speedweek
23-25 september Hockenheim Duitsland RC Cup, Duke Battle IDM
15-16 oktober Assen Nederland RC Cup, Duke Battle Battle of the Nations
22 oktober Croix Frankrijk RC Cup, Duke Battle SOBW

Ben je geïnteresseerd in een van de KTM competities of wil je meer te weten komen hoe het nieuwe seizoen eruit gaat zien? Kom dan op zaterdag 9 januari 2016 naar de KTM kampioenshuldiging en Kick-Off 2016 in Malden.

Met een avondvullend programma met onder meer de bekendmaking van de officiële racekalender, cup reglement en de organisatie samenstelling zal iedereen van informatie worden voorzien.

Daarnaast zal ook het nieuwe design van de KTM RC390 cup motor en Duke Battle machine onthuld worden. Indien je hier graag bij aanwezig wilt zijn, mail dan je naam, telefoonnummer en aantal personen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.