Zoeken

HRC presenteert 2015 Team Dakar

25 september 2014
Op het circuit van Aragon, waar dit weekend de 14e ronde van de MotoGP wordt verreden, heeft HRC het nieuwe team gepresenteerd waarmee het volgend jaar een aanval op de prestigieuze Dakar wordt gedaan. Voor het eerst is een vrouwelijke rijdster aan het team toegevoegd.

Team HRC Dakar 2015

HRC brengt het volgend jaar in de Dakar Rally op de Factory Honda CRF450 RALLY maar liefst 5 rijders aan de start: Joan Barreda (Spanje, 31), Paulo Goncalves (Portugal, 35), Helder Rodrigues (Portugal, 35), Jeremias Israel (Chili, 33) en Laia Sanz (Spanje, 28).

Het nieuwe vijf man, excuus - vier man en een vrouw sterke Team HRC laat er geen gras over groeien en gaat de volgende week al vol aan de bak in de Rally van Marokko, die op 3 oktober van start gaat en door Honda als stage wordt gebruikt in voorbereiding op de 2015 Dakar rally.

Hoewel fabrieksrijders Joan Barreda, Paulo Concalves en Helder Rodrigues al verschillende wedstrijden van het 2014 FIM Cross-Country Rally kampioenschap hebben verreden - en niet onverdienstelijk: huidig wereldkampioen Concalves won de Abu Dhabi Desert Challenge, Barreda schreef de Sealine Qatar Rally op naam, heeft Honda de overwinning in de Dakar Rally nog misgelopen.

Barreda, Concalves en Rodrigues zijn alledrie potentiële kandidaten voor de overwinning in de 2015 Dakar rally, afhankelijk van hoe de rally zich zal ontwikkelen zullen de rijders in dienst van elkaar gaan rijden. Nieuw in het team zijn de Chileen Jeremias Israel en de Spaanse Laia Sanz, winnares van het vrouwenklassement.