Zoeken

Dakar 2016, etappe 8: Price wint en neemt leiding in klassement

11 januari 2016
Toby Price heeft de achtste etappe van de 2016 Dakar rally toegeslagen. De Red Bull KTM Factory coureur nam in het tweede deel van de special, die vandaag voor het eerst door woestijnduinen ging, afstand van Paulo Goncalves en heeft daarmee de leiding in het algemeen klassement van de Portugese HRC rijder overgenomen.

Toby Price

Na de rustdag in Salta stond vandaag een etappe van in totaal 767 kilometer op het program, waarvan 394 kilometer getimede special dat in twee delen was gesplitst. Voor het eerst deze Dakar konden de rijders kunnen vaardigheden op het gebied van zandduinen laten zien.

In het eerste deel van de special had Goncalves er goed de gang in, evenals teamgenoot Benavides en Red Bull KTM Factory rijder Antoine Meo, die de proef had mogen beginnen. Bij het eerste meetpunt had Goncalves al bijna een minuut voorsprong op Toby Price opgebouwd en wist die voorsprong het eerste deel van de special vast te houden, maar in het tweede deel van de getimede special sloeg Price keihard terug.

Al bij het eerste meetpunt van het tweede deel wist Price zijn achterstand in een voorsprong om te zetten en was hij bijna een halve minuut sneller dan Goncalves, op dat moment de tweede man op de piste. Price was niet meer te stoppen en bouwde in de woestijnduinen zijn voorsprong op Goncalves uit tot 5’17”, waarmee hij nu de leiding weer stevig in handen heeft.

Dakar etappe_8