Zoeken

60 Teams starten in 6 Heures Moto Spa-Francorchamps

4 augustus 2016
De échte 24 uurs race wordt er helaas al jaren niet meer verreden, maar volgend weekend is het prachtige circuit Spa-Francorchamps toneel voor de 6 Heures Moto, het beste alternatief op de roemruchte 24 uurs race. Voor dit jaar heeft organisator DG Sport meer inschrijvingen dan ooit.

6Heurs Francorchamps

"Sinds de lancering van de nieuwe formule, zijn de 6 Heures nog nooit zo succesvol geweest wat betreft het aantal deelnemers!" Bij DG Sport, de organisator van de 6 Heures Moto Michelin die doorgaan op 14 augustus, steken ze hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Er zullen maar liefst 60 teams aantreden op een van de mooiste circuits ter wereld voor deze unieke endurancewedstrijd.

Onder de deelnemers zijn tal van amateurs maar ook heel wat 'top guns' die het in de eerste plaats gemunt hebben op de overwinning. "Tegenover vorig jaar zijn dat maar liefst 15 teams meer. Indrukwekkend toch", zegt Carolane Jupsin, Event Manager bij DG Sport.

Dat er zo weinig races zijn in België ligt ongetwijfeld mee aan de basis van het succes, maar dat is niet het enige. Sinds 2015 gaan de 6 Heures Moto door op één enkele dag, de trainingen inbegrepen, wat de kost voor de teams serieus heeft gedrukt. Vele buitenlandse teams hebben die kans ook gegrepen, Duitsers, Nederlanders, Fransen, Zwitsers en Britten.

Net als bij het EWC staan ook bij de 6 Heures Moto verschillende klassen aan de start. De enige echte 'Endurance' categorie, aangezien er slechts één moto mag gebruikt worden voor de volledige race, is de Trophy categorie. In de 1000 Inter, 1000 Juniors en de twee 600cc klassen rijdt elke rijder op zijn eigen motor.

Het evenement begint op zondag 14 augustus om 9u00 met de eerste vrije training, de race begint om klokslag 12 uur.