2014 Isle of Man TT: uitslag Supersport TT 2

4 juni 2014
Michael Dunlop heeft de tweede Supersport TT op naam geschreven en daarmee zijn totaal aantal TT overwinningen op 10 gebracht. Dunlop mag zich daarmee scharen tussen legendarische namen als Giacomo Agostini, Stanley Woods, Rob Fisher en Ian Lougher. De neef van wijlen Joey Dunlop leidde de race van kop tot staart en werd met een voorsprong van tien seconden op Bruce Anstey afgevlagd. William Dunlop maakte het podium compleet.

Michael Dunlop Supersport TT

Vanaf de start van de over vier ronden verreden Supersport TT werd de toon gezet door de twee Dunlop broers Michael en William en Kiwi Bruce Anstey, die bij de eerste doorkomst van Glen Helen minder dan een seconde verwijderd waren van elkaar. Ook Dean Harrison zat er bij Glen Helen nog goed bij, terwijl Ivan Lintin de vroege sensatie was door als priverijder de vijfde tussentijd te realiseren.

In het stuk naar de Ramsey Hairpin toe bouwde Michael een kleine voorsprong van twee seconden op Anstey op, die op zijn beurt William een halve seconde achter zich wist te houden. Harrison en Lintin lagen nog steeds op P4 en P5, maar voor Ian Hutchinson en Conor Cummins, die gisteren nog een tijdstraf van 2 minuten aan zijn broek had gekregen vanwege niet toegestane vering-elementen in zijn Superstock Fireblade, was het toen al einde race.

Met een gemiddelde snelheid van 126,256 mijl per uur werd door Michael Dunlop de eerste ronde volbracht, waarmee zijn voorsprong op Anstey tot 4,5 seconden was uitgegroeid. William Dunlop en Dean Harrison lagen nog steeds op de derde en vierde plaats, terwijl Josh Brookes de vijfde plaats van Lintin had overgenomen.

In de tweede ronde bouwde Michael Dunlop zijn voorsprong tot bijna tien seconden uit en reed met een gemiddelde snelheid van 127,403 mijl per uur de snelste ronde van de race. Anstey had op zijn beurt een comfortabele voorsprong van zes seconden op William Dunlop, die eveneens zes seconden op Harrison had.

Na de pitstop trad er geen verandering meer op in de kop van het veld. Anstey was na vier ronden sportief genoeg om Michael Dunlop, die tien seconden later was gestart, als eerste over de streep te laten gaan, terwijl William Dunlop met dertien seconden achterstand op Anstey als derde werd afgevlagd.

Achter het leidende trio was er sensatie in de laatste ronde van de tweede Supersport TT. Josh Brookes en Lee Johnson gingen bij Creg ny Baa, de befaamde kroeg aan het eind van de Mountain Section, onderuit en gaven daarmee een zekere vijfde en zevende plaats uit handen. Beide coureurs kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Met zijn 3e TT overwinning heeft Michael Dunlop zijn eerste positie in het Joey Dunlop TT Championship behoorlijk verstevigd. Dunlop leidt met 91 punten, gevolgd door Anstey (69) en Harrison (54).