Zoeken

Uitslag Grand Prix Jerez - MotoGP

3 april 2011
Na het hele weekend geen antwoord te hebben gehad op de sterk rijdende Repsol Honda's heeft Jorge Lorenzo verrassend de MotoGP race in Jerez op naam weten te schrijven. De wereldkampioen kreeg de overwinning in de schoot geworpen, nadat Marco Simoncelli in leidende positie onderuit was gegaan.

 Jorge_Lorenzo_Jerez_2011

Net als de 125cc en Moto2 race werd ook de MotoGP race gekenmerkt door veel valpartijen. Vlak voor de start van de 27 ronden durende race waren de hemelsluizen vol open gegaan, waardoor de coureurs voor het eerst dit weekend op een kletsnatte baan moesten rijden. Stoner had in de halfnatte warmup nog de snelste tijd op de klokken gezet en wist kopstart in de race te nemen, maar kwam al snel onder druk van Lorenzo en Simoncelli te staan.

Alle ogen waren echter gericht op Valentino Rossi, die in de warmup een tweede tijd op de klokken had gezet en zich vroeg in de race naar de kop van het veld wist te rijden. Rossi was duidelijk de snelste man op de baan, maar nam in een poging Stoner van de tweede plaats te verdringen te veel risico, remde zichzelf onderuit en nam Casey Stoner in zijn val mee. Voor Stoner was het einde race, maar Rossi wist zijn weg te vervolgen en finishte de race uiteindelijk op een vijfde plaats, met dank aan de vele valpartijen.

Eerste coureur die na Rossi onderuit zou gaan was Marco Simoncelli, die comfortabel aan de leiding van de wedstrijd lag en daarmee een zekere eerste overwinning in rook op zag gaan. Niet veel later was het einde oefening voor Ben Spies, die op een tweede plaats liggend de voorkant van zijn M1 verloor. Ook beide Tech 3 Yamaha's zouden de finish van de race niet halen, waarmee Colin Edwards zijn in de schoot geworpen podium eveneens verspeelde.

Lorenzo won de tweede MotoGP Grand Prix overtuigend, tweede werd Dani Pedrosa die na een slechte start zich weer naar de kop van het veld had weten te rijden en dankzij de vele valpartijen uiteindelijk de tweede plaats voor zich op had weten te eisen. Derde en laatste podiumplaats ging naar Nicky Hayden, die daarmee het eerste podium voor Ducati in 2011 heeft gescoord.

Uitslag Grand Prix Jerez - MotoGP:
1 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing 50'49.046
2 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team 19.339
3 Nicky HAYDEN USA Ducati Team 29.085
4 Hiroshi AOYAMA JPN San Carlo Honda Gresini 29.551
5 Valentino ROSSI ITA Ducati Team +1'02.227
6 Hector BARBERA SPA Mapfre Aspar Team MotoGP +1'08.440
7 Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing +1'14.120
8 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3 +1'19.110
9 Toni ELIAS SPA LCR Honda MotoGP +1'42.906
10 John HOPKINS USA Rizla Suzuki MotoGP +1'48.395
11 Loris CAPIROSSI ITA Pramac Racing Team +1'51.876
12 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team 1 Lap
Not Classified    
 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 1 Lap
 Ben SPIES USA Yamaha Factory Racing 3 Laps
 Randy DE PUNIET FRA Pramac Racing Team 11 Laps
 Marco SIMONCELLI ITA San Carlo Honda Gresini 16 Laps
 Casey STONER AUS Repsol Honda Team 20 Laps

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1 Jorge LORENZO SPA 45
2 Dani PEDROSA SPA 36
3 Casey STONER AUS 25
4 Nicky HAYDEN USA 23
5 Valentino ROSSI ITA 20