Zoeken

TT circuit verlengt contract met Dorna voor 10 jaar

26 juni 2016
De stichting Circuit van Drenthe en Grand Prix organisator Dorna hebben het contract voor de Dutch TT met tien jaar verlengd. Daarmee is Assen tot 2026 verzekerd van de MotoGP.

TT-circuit Assen

Goed nieuws voor de fans van motorsport en de MotoGP in het bijzonder; de stichting Circuit van Drenthe heeft met Dorna, de Spaanse organisator van de MotoGP, een nieuw 10-jarig contract gesloten, zo is op de kwalificatiedag van de Dutch TT bekend gemaakt. Normaal gesproken sluit Dorna alleen maar contracten van 5 jaar, maar gezien de forse investeringen van 16 miljoen die het TT circuit gaat doen heeft Dorna een uitzondering gemaakt.

De nieuwe investeringen zijn vooral van toepassing op de accomodaties voor de toeschouwers. Zo zullen de huidige zittribunes op de taluds worden vervangen door betonnen tribunes met blauwe kitkuipjes, net als de huidige Geert-Timmer en Strubben tribune. Ook worden de investeringen strategisch aangewend om de meest recente ontwikkelingen op het gebied van publieksveiligheid in de komende decennia te implementeren. De stichting benadrukt dat aan de lay-out van het circuit niet zal worden getornd.

Arjan Bos, voorzitter stichting Circuit van Drenthe:
Dit is een hele goede samenwerking met Dorna en met dit nieuwe contract wordt onze goede verstandhouding nog eens onderstreept. Wij gaan de komende jaren zestien miljoen euro investeren, reden waarom wij graag een nieuwe en lange overeenkomst met Dorna wilden hebben.

Overigens lijkt het verplaatsen van de wedstrijddag van zaterdag naar zondag goed uit te pakken. De kwalificatiedag werd bijgewoond door 37.500 toeschouwers, waar dat het afgelopen jaar 34.000 toeschouwers waren. De eerste trainingsdag was het verschil nog groter: 18.500 mensen passeerden de kassa's tegen 10.000 mensen in 2015.