Zoeken

Tech3 en Yamaha in 2019 uit elkaar

22 februari 2018
Deze heeft waarschijnlijk niemand zien aankomen. Na twintig jaar intensieve samenwerking gaan Yamaha en Tech3 aan het eind van dit seizoen uit elkaar, zo heeft het Franse team zojuist bekend gemaakt.

 

Dat er zelfs aan de meest succesvolle samenwerkingen een eind kan komen hebben de Fransozen bij Tech3 laten zien door de samenwerking met Yamaha aan het eind van dit seizoen te beëindigen. Een beslissing waar ze bij Yamaha waarschijnlijk niet zo gelukkig mee zijn, gezien het succes van het satellietteam. 

In het persbericht heeft Tech3 laten weten het volgend jaar zeker in de MotoGP actief te zullen blijven, met welk merk in zee wordt gegaan zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Yamaha daarentegen is nog aan het overwegen of het nog met een satellietteam door wil gaan en zo ja, welke vorm de samenwerking zal krijgen en met welk team.

Kouichi Tsuji, General Manager Motorsports Development Division Yamaha:
We zijn zeer recent door Hervé Poncharal geïnformeerd dat hij heeft besloten het contract met Yamaha voor de lease van de YZR-M1 machines te verlengen. Na gesprekken met Hervé was het duidelijk dat hij had gekozen om met een nieuwe partner in zee te gaan en daardoor waren tot onze spijt verplicht deze beslissing te respecteren en accepteren.
Het eind aan zulk een succesvolle samenwerking is altijd zuur, want het markeert ook het eind aan een lange relatie. We zijn Hervé erg dankbaar voor zijn loyaliteit en steun aan het merk Yamaha en voor de uitstekende resultaten die zijn behaald. We zullen onze steun dit seizoen aan het team en de rijders voortzetten en tegelijkertijd onze opties voor een alternatief overwegen.

Hervé Poncharal:
Om de 20 jaar onvoorstelbare samenwerking tussen Yamaha en Tech3 in een paar woorden samen te vatten is erg moeilijk. Sinds ik Mr. Lio in 1998 ontmoette en hij mij de kans gaf om me bij de Yamaha Motor Company aan te sluiten is het een uitzonderlijke reis samen geweest. Ik herinner me de fantastische memoires, geweldige resultaten, een ontzaglijke sfeer en verbazingwekkende gevoelens die we deelden met de Yamaha familie, die mij altijd dierbaar zal zijn. Die relatie te beëindigen is duidelijk een moeilijke beslissing geweest voor mij. Mijn dank aan Yamaha, Mr. Tsuji, Mr. Tsuya, Mr. Jarvis en Mr. Nakajima, plus iedereen die ons heeft geholpen en gesteund is groot.
Tech3 is een klein bedrijf dat aan de toekomst moet denken en verschillende opties moet overwegen. We hebben een aanbod gekregen, dat iets omvat waar we al vanaf het begin van Tech3 op hebben gewacht en waar ik geen nee tegen kon zeggen. Maar we blijven natuurlijk tot de laatste ronde van de Valencia GP 2018 het Monster Yamaha Team. Johann Zarco en Hafizh Syahrin zullen vechten voor topposities en Yamaha kan op ons rekenen als trouwe partner. Nogmaals dank voor Yamaha's steun. Ik hoop dat zij het succes dat ze verdienen kunnen voortzetten en een partner zullen vinden die ons vervangt.