Zoeken

Suzuki onthult GSX-RR op Twin Ring Motegi

13 oktober 2014
Op de Twin Ring Motegi heeft Suzuki de 2015 GSX-RR MotoGP racer onthuld. De onthulling werd door niemand minder dan 1993 500cc wereldkampioen Kevin Schwantz gedaan, die in het bijzijn van 1982 wereldkampioen Franco Uncini enkele ronden met de nieuwe racer over het circuit van Motegi reed.

Motegi Launch Suzuki GSX-RR MotoGP racer

De officiële presentatie van de GSX-RR MotoGP racer waarmee Suzuki het komend seizoen weer terugkeert naar de MotoGP was niet de eerste kennismaking voor racelegende Kevin Schwantz, eerder dit jaar reed Kevin het prototype al tijdens een Suzuki MotoGP test in Austin, Texas, waar op dat moment door Suzuki tevens een test van de 8 uren van Suzuka GSX-R1000 racer werd afgewerkt.

Na de onthulling van de GSX-RR maakte Schwantz enkele demonstratieronden met de fiets, terwijl Franco Uncini dat deed op de 800cc GSV-R racer waarmee Suzuki voor het laatst in 2011 in de MotoGP aantrad. Uncini werd in 1982 wereldkampioen op de Suzuki XR40 RG500 en raakte een jaar later zwaar gewond bij de TT van Assen, toen hij met zijn hoofd in het voorwiel van Wayne Gardner kwam. Hij raakte in een coma, maar herstelde wonderwel en is tegenwoordig werkzaam als veiligheidsfunctionaris bij Dorna.

Motegi Launch Suzuki GSX-RR MotoGP racer

Kevin Schwantz:
Omdat we niet vanuit de pitstraat startten en geen bandenwarmers hadden deed ik het in het begin rustig aan, maar ik voelde al snel dat de motor erg stabiel was en ik het gas open kon draaien. Ik begrijp de motor, het is een erg goede machine en ik heb me opperbest vermaakt.

Motegi Launch Suzuki GSX-RR MotoGP racer

Franco Uncini:
Fantastisch! Het is een geweldige machine. Kevin volgde me in het begin, maar haalde me vervolgens op hoge snelheid in. Daarna was het een waar genot om achter hem te rijden. Ik wil het Suzuki team bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven.

Motegi Launch Suzuki GSX-RR MotoGP racer