Zoeken

Stefan Bradl vervangt Marc Marquez in Brno

4 augustus 2020
We denken niet dat er ook maar iemand is die 't verrast: Marc Marquez rijdt het komend weekend in Brno niet. Zijn plek in het Repsol Honda team zal worden ingenomen door Stefan Bradl, die het afgelopen jaar als wildcardrijder al vier wedstrijden reed.

Het werd op voorhand al gezegd, dat vanwege de extreem krappe kalender een crash dit seizoen wel eens desastreuze gevolgen zou kunnen hebben en Marc Marquez kan dat nu alleen maar beamen. 

Crash in race 1, daardoor - ondanks het te hebben geprobeerd - race 2 ook moeten missen, om vervolgens opnieuw te moeten worden geopereerd omdat er complicaties zijn opgetreden en het plaatje moet worden vervangen. Om vervolgens dus ook de derde race van het seizoen te moeten missen.

De race het komend weekend in Brno is de eerste race van een drieluik aan races, de twee weekenden na Brno staan back-to-back races op de Red Bull Ring op de kalender en het is niet ondenkbaar dat Marquez een of misschien wel beide races zal moeten missen. 

De plaats van Marquez in het Repsol Honda team wordt het komend weekend ingenomen door Stefan Bradl, die goede herinneringen aan het Tsjechische circuit heeft. In zijn zeven jaar MotoGP finishte hij drie keer in de top 10 en finishte slechts een keer buiten de punten. Naast de Sachsenring rekent Bradl Brno tot een van zijn favoriete circuits. 

Stefan Bradl:
"Ik wil allereerst Marc een spoedig herstel wensen, wat hij in Jerez heeft gedaan was onvoorstelbaar en hij liet zien de ware spirit van een kampioen te hebben. Ik kijk er naar uit om de RC213V weer te rijden, als gevolg van de corona pandemie hebben we de motor niet kunnen testen, dus zal ik weer even moeten wennen aan de machine en de MotoGP. Ik heb echter wel een paar keer met de Superbike gereden, dus ik weet dat m'n conditie goed is. Het is een uitdaging waar ik naar uitkijk, rijden in het Repsol Honda team is altijd een grote eer en ik ben blijk Honda te kunnen helpen. Laten we zien hoe het gaat dit weekend."