Zoeken

Moto3 Brno: uitslag race

25 augustus 2013
Op het circuit van Brno heeft Luis Salom zijn vijfde overwinning van het seizoen gescoord. De Ajo Red Bull KTM coureur wist in de laatste ronde een klein gaatje te slaan op landgenoot Maverick Vinales, terwijl 2012 winnaar Jonas Folger de derde plaats voor zich op wist te eisen. Na een teleurstellende kwalificatie eindigde Jasper Iwema de Moto3 race op een 16e plaats.

Luis Salom_Brno_2013

Een gebroken hiel als gevolg van een crash in de training van de Grote Prijs van Indianapolis weerhield Luis Salom niet om wederom een perfecte race te rijden. De leider in het wereldkampioenschap was in de vrije training weliswaar de snelste man op de baan geweest, maar kwam in de kwalificatie een seconde op Alex Rins tekort die voor de derde keer op rij van de pole position mocht vertrekken.

Ook in de warmup training kwam Salom nog een seconde op Rins tekort, maar na het doven van het licht nam de 2012 vice-wereldkampioen de leiding in de race, voor Vinales, Rins, Marquez, Folger, Miller en Alexis Masbou, die voor het eerst sinds Silverstone 2012 van de eerste startrij mocht vertrekken.

Tot aan de finish bleef de kopgroep erg dicht bij elkaar, alleen Jack Miller moest met een gebroken sleutelbeen als enige Honda rijder zijn meerdere in het KTM geweld erkennen. Vinales, Rins, Salom en Marquez wisselden elkaar op kop met regelmaat af. Salom werd zelfs naar de vierde plaats teruggedrukt, maar zette in de slotfase zijn inmiddels beruchte aanval in en nam met het insturen van de laatste ronde opnieuw de leiding in de race, terwijl beide Estrella Galacia 0,0 coureurs elkaar in de wielen reden en Salom daarmee de kans gaven een klein gaatje te slaan.

Met een voorsprong van een halve seconde werd Salom als winnaar afgevlagd, voor Maverick Vinales die al vroeg in de laatste ronde de tweede plaats voor zich op had geëist. Ook Jonas Folger reed een ijzersterke laatste ronde en wist op de streep Alex Rins en Alex Marquez nipt voor te blijven. Alexis Masbou eindigde de race op vier seconden op de zesde plaats, terwijl Jack Miller na een sterke start een eenzame race reed en als zevende werd afgevlagd.

Na een teleurstellende kwalificatie ging de race voor het RW Racing Team een stuk voortvarender. Jakub Kornfeil eindigde de Tsjechische Grote Prijs op de achtste plaats, op 21 seconden van racewinnaar Salom, terwijl Jasper Iwema minder dan ééntiende seconde tekort kwam om één wk-punt te scoren.