Zoeken

Michael van der Mark vervangt Jonas Folger in Sepang

22 oktober 2017
In Aragon ging het op de valreep niet door, maar het komend weekend maakt Michael van der Mark alsnog zijn debuut in de MotoGP. De World Superbike Yamaha Factory coureur neemt in Sepang de bij Tech3 plaats in van Jonas Folger, die thuis herstellende is van het Epstein Barr virus.

Na lokale held Kohta Nozane in Motegi en YART (Yamaha Endurance) coureur Broc Parkes in Phillip Island is Michael van der Mark in Sepang de derde coureur die in het Tech3 Yamaha MotoGP team de plaats mag innemen voor Jonas Folger, die voor aanvang van de Japanse Grand Prix zich in de Clinica Mobile liet onderzoeken vanwege extreme vermoeidheid sinds de races in Misano en Aragon en met met een vermeend Epstein Barr virus het advies kreeg onmiddellijk voor verder onderzoek weer terug naar Duitsland te gaan.

Michael van der Mark zou in Aragon al zijn debuut in de MotoGP hebben gemaakt in het Yamaha factory team als vervanger van Valentino Rossi, maar de negenvoudig wereldkampioen tartte alle medische wetten en zat amper drie weken na zijn dubbele beenbreuk in Aragon al weer op zijn M1, waardoor de Rotterdammer voor z’n diensten werd bedankt en vanaf de kantlijn kon toezien hoe Rossi de race op de vijfde plaats eindigde, op een halve seconde van z’n teamgenoot.

Michael van der Mark:
Het moge duidelijk zijn dat ik echt opgetogen ben. Ik kwam enkele weken geleden al dicht in de buurt bij m’n debuut in de MotoGP, maar dat pakte uiteindelijk anders uit. Toen belde Hervé en hoewel ik een druk schema zal hebben, kon ik hier geen nee tegen zeggen. Ik ben erg blij en kijk uit naar dit avontuur. Gelukkig ken ik Sepang, maar de MotoGP coureurs hebben hier veel getest, dus iedereen zal snel zijn. Ik wil echter gewoon van het weekend gaan genieten, mezelf verbeteren en ervaren hoe het is om de YZR-M1 te rijden. Op dit moment hebben we een goed momentum in het WK Superbike, dus ik denk dat dit het perfecte moment is om op de Yamaha te stappen. Ik kijk er naar uit om de motor te rijden en wil Hervé en Yamaha danken voor deze kans.