Zoeken

Maverick Vinales naar Yamaha MotoGP

15 mei 2016
Maverick Vinales wordt het volgend seizoen de teamgenoot van Valentino Rossi in het Yamaha MotoGP fabrieksteam, zo meld de sportwebsite Motorsport.com. Volgens de website heeft de voormalig Moto3 wereldkampioen, die in Le Mans Suzuki haar eerste podium sinds Capirossi 2008 gaf, een tweejarig contract met Yamaha getekend.

Maverick Vinales

Waar de Spaanse en Britse media, waaronder het toonaangevende Motorcyclenews de afgelopen week nog wisten meldden er zeker van te zijn dat dat Dani Pedrosa de nieuwe teamgenoot zou gaan worden van Valentino Rossi, beweert de sportwebsite Motorsport.com nu dat niet Pedrosa, maar Maverick Vinales bij Yamaha heeft getekend.

Volgens Motorsport.com is Vinales gisteren naar Italië gereisd om een tweejarig contract bij Yamaha te tekenen en daarmee het volgend seizoen de plaats inneemt van Jorge Lorenzo, die aan het einde van het seizoen naar Ducati vertrekt. Vinales zou zijn beslissing vorige week op Le Mans al aan het Suzuki team kenbaar hebben gemaakt.

Rossi had tijdens de persconferentie desgevraagd al aangegeven zowel Pedrosa als Vinales goede coureurs te vinden. Pedrosa was wel ouder maar zou veel ervaring kunnen meebrengen, terwijl Vinales nog minder ervaring heeft, maar nog wel een hele carriere voor zich heeft. De officiële bekendmaking wordt volgens Motorsport.com aanstaande donderdag op de persconferentie voor de Grand Prix van Mugello verwacht.

Bron: Motorsport.com