Zoeken

Marquez breekt linkerpink tijdens motocross training

26 april 2015
Marc Marquez is zaterdagmiddag in het ziekenhuis van Barcelona aan zijn linkerpink geopereerd. De MotoGP wereldkampioen kwam tijdens een motocross training eerder de dag ten val en brak daarbij zijn linkerpink. Zijn deelname aan de Spaanse Grand Prix in Jerez wordt echter nog niet uitgesloten.

Marc Marquez

2015 is tot dusver niet het seizoen van Marc Marquez. Tijdens de openingswedstrijd in Qatar kwam de viervoudig wereldkampioen direct in de eerste bocht naast de baan en moest daardoor vanaf de staart van het veld aan een inhaalwedstrijd beginnen. In Argentinië was het leed voor Marquez helemaal niet te overzien, te gretig om Rossi voorbij te steken ging Marquez onderuit en scoorde daarmee zijn eerste DNF van het seizoen.

Tot overmaat van ramp is Marquez nu tijdens een motocross training ten val gekomen en heeft daarbij zijn linkerpink gebroken. In het Quiron Dexeus universiteitsziekenhuis van Barcelona werden röntgenfoto’s gemaakt waar de breuk in zijn linkerpink werd geconstateerd.

Om zijn pink te fixeren is door behandelend arts Dr. Mir een titanium plaatje in de gebroken pink aangebracht - volgens de arts een standaard procedure die in dit soort situaties bij elke patiënt wordt toegepast. Hierdoor kan al binnen 24 uur aan het herstel worden begonnen, wat hoop biedt voor de eerste Europese Grand Prix over een weken in Jerez.