Zoeken

Marc VDS met Honda RC213V en Scott Redding naar MotoGP

15 september 2014
In navolging van de Moto3 en Moto2 gaat het Marc VDS Team het volgend seizoen zijn opwachting maken in de MotoGP. Het team van de Belgische biermagnaat Marc van der Straten heeft dat gisteravond via Twitter bekend gemaakt. Als rijder heeft Marc VDS Scott Redding gecontracteerd, die op de vrijgekomen RC213V zal gaan rijden.

Scott Redding Gresini Misano
Scott Redding: het volgend seizoen op het RC213V prototype in de kleuren van Marc VDS

Al in Silverstone werd in de paddock volop gespeculeerd over een ophanden zijnde deal tussen Honda en Marc VDS teameigenaar Marc van der Straten. De overstap van het Gresini team naar Aprilia bood perspectief voor zowel het LCR Honda team en het Marc VDS team, die beiden op de vrijgekomen RC213V prototype racer aasden.

Beide teams hadden echter problemen om het financiële plaatje rond te krijgen (een van de redenen waarom Gresini met Aprilia in zee is gegaan), maar dat heeft Marc van der Straten op weten te lossen door meteen een contract voor drie jaar te ondertekenen, waardoor sommige kosten over drie jaar kunnen worden verspreid.

Als rijder heeft Marc VDS Scott Redding gecontracteerd, die van Honda al de toezegging had het volgende seizoen over de prototype racer te kunnen beschikken. Redding, die hiermee wordt herenigd met het team waarmee hij vorig jaar vice-wereldkampioen in de Moto2 werd, maakt dit seizoen een uitstekend debuutjaar in de MotoGP door en is de snelste productie Honda op de baan.