Zoeken

Lorenzo legt breuk met HJC uit

26 januari 2016
Om een eind te maken aan alle geruchten omtrent de breuk met HJC heeft Jorge Lorenzo de breuk met de Aziatische helmgigant uitgelegd.

Jorge Lorenzo

Na jaren met X-Lite, onderdeel van de Nolan group, te hebben geracet switchte Jorge Lorenzo in 2013 voor een indrukwekkende pot met geld naar HJC, waar hij een meerjarig contract ondertekende. In 2015 ging het echter meermaals mis en kostte de helm Lorenzo op essentiële momenten kostbare punten.

Zo liet de binnenvoering tijdens de openingswedstrijd in Qatar los, waardoor het zicht werd gesperd en Lorenzo moest lossen in het gevecht met Rossi, Dovizioso en Iannone. In Silverstone ging het opnieuw mis, nu met een beslagen vizier dat de Yamaha coureur ervan weerhield het podium te bestijgen.

Tegenover de Duitse collega's van Speedweek.com verklaart Lorenzo het jammer te vinden dat er een eind is gekomen aan de samenwerking met HJC, maar dat hij niet anders kon dan een nieuwe weg in te slaan.

Jorge Lorenzo, tegenover Speedweek.com:
Het is echt jammer dat de samenwerking met HJC ten einde is gekomen, want ze zijn de grootste helmfabrikant ter wereld en hebben me altijd goed behandeld.
Wanneer je echter om de wereldtitel vecht dan mag je gaan punten verliezen en kleine problemen hebben. Het zicht is voor ons vooral in de regen erg belangrijk, dan mogen zich geen problemen voortdoen. De helm was in de meeste gevallen in orde, maar tijdens een paar specifieke momenten echter niet. Ik kan het me niet veroorloven om om die reden punten te verliezen.
Ik had een driejarig contract met de optie om de samenwerking te beëindigen. Daar heb ik nu voor gekozen. Ik heb niet het geduld om op verbeteringen te wachten op de vlakken waar de helm discutabel was.

Lorenzo tekende een driejarig contract met het Franse Shark, waardoor hij de komende jaren met een Shark Race-R Pro helm in beeld te zien zal zijn.

Bron: Speedweek.com