Zoeken

Jonas Folger rijdt komend seizoen niet

17 januari 2018
Jonas Folger rijdt het komende seizoen niet. De Yamaha Tech 3 MotoGP coureur voelt zich op dit moment nog niet klaar voor de strijd, zowel fysiek als mentaal, en heeft daarom de moeilijke beslissing genomen het 2018 seizoen te skippen en zich met minder druk op de schouders te focussen op zijn herstel.

Een week voor de start van de eerste officiële MotoGP test van het jaar op het circuit van Sepang heeft Jonas Folger besloten om het komende seizoen niet te gaan racen. De talentvolle Duitser kreeg het afgelopen seizoen last van vermoeidheidsverschijnselen en moest daardoor al de laatste wedstrijden van het seizoen laten schieten. 

Na onderzoek rees het vermoeden dat Folger wel eens het Epstein-Barr virus zou kunnen hebben. Het Epstein-Barr virus is vooral bekend als veroorzaker van de ziekte van Pfeiffer, maar het wordt ook geassocieerd met het ontstaan van andere veelal ernstige acute of chronische ziektes als Multiple Sclerose en de ziekte van Hodgkin. Er is geen specifieke behandeling voor het Epstein-Barr virus, het enige dat wordt voorgeschreven is rust. 

Folger en het Tech3 team hadden gehoopt dat hij tegen aanvang van het seizoen weer fit zou zijn, maar dat is klaarblijkelijk ijdele hoop geweest. Folger wil zich nu zonder druk van buitenaf volledig kunnen richten op zijn herstel en dat kan alleen door het seizoen over te slaan. 

Jonas Folger:
Het doet me onvoorstelbaar pijn dit te zeggen, maar ik zal in 2018 niet racen. Ik ben niet in staat geweest de vorderingen te maken waarop ik had gehoopt en in deze fase voel ik me niet in staat om een MotoGP machine op 100% te kunnen rijden. Ik wil alle betrokkene bedanken, maar vooral het Monster Energy Yamaha Tech3 team, Yamaha Factory Japan, Monster Energy, HJC, IXON, Forma Boots en Rudy Project. Ik hoop op een dag terug te komen en dank jullie allemaal voor je steun.


Wie Folger in het Tech3 team zal gaan vervangen is nog niet bekend.