Zoeken

Jonas Folger naar Tech3 Yamaha

6 mei 2016
Jonas Folger maakt het volgend jaar de overstap naar de MotoGP. De 22-jarige Duitser heeft hiertoe een eenjarig contract getekend met Tech3, met nog een optie voor 2018, zo heeft het Franse team op de vooravond van de Franse Grand Prix bekend gemaakt.

Jonas Folger_Tech3

Het silly season in de MotoGP is dit jaar veel vroeger dan gebruikelijk begonnen. Volgens veel teams is pas een goed beeld van een coureur te vormen na de eerste drie Grand Prix op het Europese vasteland, waardoor het silly season normaal gesproken pas na Mugello op gang komt.

Dit jaar lijkt echter een uitzondering op die regel te zijn. Bij veel coureurs loopt aan het eind van het seizoen het contract af, waardoor het erop lijkt dat teams eerder dan normaal hun vissen op het droge willen hebben.

Bradley Smith werd enkele maanden geleden al aangekondigd als coureur in het nieuwe KTM fabrieksteam dat volgend jaar z’n rentree gaat maken in de MotoGP, Rossi maakte in Qatar bekend nog 2 jaar bij Yamaha te blijven, terwijl in Jerez de move van Lorenzo naar Ducati het onderwerp van gesprek was.

Met Smith het volgend jaar naar KTM en de positie van Pol Espargaro alles behalve zeker moest Hervé Poncharal op zoek naar nieuw talent. Het team, dat als Yamaha Junior fabrieksteam wordt gezien, heeft al jaren een neus voor aanstormend talent. Poncharal had Jonas Folger al eerder in het vizier, maar de Duitser had destijds al een Moto2 contract op zak. Sinds z’n debuut in de wegrace Grand Prix in 2008 heeft Folger 16 podiums en 4 overwinningen gescoord.

Jonas Folger:
Ik ben superblij met dit nieuws en ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben al enkele jaren actief in de wegrace Grand Prix en de stap naar de MotoGP is een droom die werkelijkheid wordt. Ik wil al mijn sponsoren bedanken die me al die jaren trouw zijn gebleven. Ik zal m’n best doen het team het vertrouwen dat ze me geven terug te betalen en kijk uit naar het nieuwe avontuur. Ik blijf echter voor de rest van het jaar geheel gefocust op de Moto2, maar kan niet wachten tot ik in Valencia voor het eerst met de Yamaha M1 kan gaan rijden.

Hervé Poncharal, team manager:
Het is altijd een erg belangrijke en zware beslissing die moet worden gemaakt als het tijd is om een jonge coureur voor de MotoGP te kiezen. We hebben lang nagedacht wie Brad het beste zou kunnen vervangen, die de afgelopen 4 jaar goed werk voor het team heeft verricht en nu naar een full factory team gaat. Na het jonge talent in de verschillende klassen te hebben gescand kwamen we bij Jonas Folger uit. Hij is een aardig persoon, erg snel en heeft momenteel een sterk seizoen in de Moto2. Het zou onze droom zijn als hij dit jaar Moto2 kampioen wordt. Ik ben blij hem nu als rijder in ons team aan te kondigen. Het zal misschien moeilijk zijn om te voorspellen wat hij zal gaan doen, de ene coureur went sneller dan de andere, maar ik ben er zeker van dat hij snel zal zijn, veel plezier zal hebben en een sterke Monster Yamaha Tech3 rijder zal zijn. Ik heet hem van harte welkom en wil hem verzekeren dat zowel het hele team als Yamaha Factory Racing erg blij zijn en hem op alle manieren zullen ondersteunen.