Grand Prix Maleisie: uitslag 125cc

10 oktober 2010

Op overtuigende wijze heeft Marc Marquez de 14e 125cc Grand Prix van het seizoen naar zich toe weten te trekken en daarmee de leiding in het kampioenschap weer overgenomen van Nicolas Terol, die in Sepang niet verder kwam dan een derde plaats.

Marc Marquez mocht voor de elfde keer dit seizoen van de pole position vertrekken, maar zag de kopstart gaan naar klassementsleider Nicolas Terol, terwijl Pol Espargaro en tweede Bancaja Aspar coureur Bradley Smith eveneens een betere start hadden en de 17-jarige Spanjaard bij de eerste doorkomst naar de vierde plaats hadden terugverwezen.

Al snel wist het Spaanse trio, zoals gebruikelijk, afstand te nemen van de rest van het veld, maar hevige onderlinge gevechten liet hun rondetijden behoorlijk inzakken waardoor Smith, Vasquez en Cortese weer aansluiting met de top wisten te krijgen. Halvewege de race wist Marquez echter de leiding in handen te krijgen en langzaam maar zeker bij de rest van de groep weg te rijden.

Marquez won de 18 ronden durende race, terwijl de strijd om de overige twee podiumplaatsen eveneens vroegtijdig was beslecht in het voordeel van Espargaro, op bijna tweeënhalve seconde van Marquez maar ruim één seconde voor Nicolas Terol, die daarmee de leiding in het kampioenschap weer is kwijtgeraakt aan Marquez. Vasquez ,Smith en Cortese vochten het gevecht om de vierde plaats uit tot aan de streep.

Voor Jasper Iwema was de race vroegtijdig ten einde gekomen. Iwema had behoorlijk last van zijn in de trainingscrash opgelopen blessure en besloot in de 8e ronde zijn CBC Corse 125cc in de pitbox te parkeren, na lange tijd op een 18e plaats te hebben gelegen. Het is voor coureur uit Hooghalen te hopen dat hij volgende week fit genoeg is om aan de start te verschijnen van de Grand Prix van Australië op het circuit van Phillip Island.