GP Maleisie - 125cc: uitslag race

23 oktober 2011
Hij was het hele weekend goed in vorm, maar in de race liet Nicolas Terol het wederom liggen en zal daardoor moeten wachten tot Valencia om tot allerlaatste 125cc wereldkampioen te worden gekroond. In de race, waar landgenoot Maverick Vinales vlak voor Sandro Cortese zijn derde overwinning van het seizoen wist bij te schrijven, moest Terol opnieuw Johann Zarco voor laten gaan.

Maverick_Vinales_Sepang_2011

Op de voorlaatste Grand Prix van het seizoen tot 125cc wereldkampioen te worden gekroond was voor Nicolas Terol voldoende om voor diens enige concurrent voor de wereldtitel Johann Zarco te finishen, en precies dát leek lange tijd op Sepang te gebeuren. Terol mocht voor de zevende keer dit seizoen van de pole position vertrekken en nam direct kopstart in de race, gevolgd door Sandro Cortese en de goed gestartte Jonas Folger.

Zeven ronden lang mocht Terol het veld aanvoeren, maar werd al die tijd kort op de huid gezeten door Cortese, Vinales, Faubel en Zarco, terwijl Folger al snel het tempo van de kopgroep niet kon volgen. In de achtste ronde wist Vinales, die vanaf de zevende startplaats in anderhalve ronde zich naar het achterwiel van Terol had weten te rijden, de leiding in de wedstrijd over te nemen, maar vier ronden later wist Terol weer de leiding in handen te krijgen.

Met Johann Zarco, die vanaf een vijftiende plaats een ijzersterke start had gehad en zich in de eerste ronde naar de vijfde plaats had weten te rijden, op dat moment op de vijfe plaats leek de 125cc wereldtitel voor Nicolas Terol een feit, maar in de slotfase ging het alsnog mis met de Bankia Aspar coureur.

In de voorlaatste ronde had de Bankia Aspar coureur een moment nadat Cortese en Vinales binnendoor langszij waren gekomen, om in de laatste ronde met een halve highsider bijna van de motor te worden geworpen. Terol wist nog wel via het gras zijn weg te vervolgen, maar zag daardoor wel zowel Zarco als teamgenoot Faubel langszij komen.

Met een voorsprong van drietiende seconde won Maverick Vinales zijn derde 125cc Grand Prix van het seizoen voor Sandro Cortese. Johann Zarco eindigde op de derde plaats, en heeft daardoor nog een kleine kans op de wereldtitel. Daarvoor zal hij de allerlaatste Grand Prix in Valencia moeten winnen en mag Terol niet hoger dan de 12e plaats finishen.