GP Le Mans - Moto2: uitslag race

15 mei 2011
Zijn eerste drie wedstrijden in de Moto2 wist Marc Marquez de finish niet te halen, maar de vierde race van het 2011 seizoen heeft de huidig 125cc wereldkampioen op indrukwekkende wijze zijn eerste zege in de Moto2 op naam weten te schrijven. In een felbevochten wedstrijd wist de Team Catalunya Caixa coureur een gat te slaat met de rest van de kopgroep, waar Takahashi klassementsleider Stefan Bradl nipt voor wist te blijven.

Marc_Marquez_Moto2_Team_Catalunya_Caixa

De vierde ronde van het Moto2 Grand Prix kampioenschap was er een om je vingers bij af te likken. Na twee warme trainingsdagen had voor de start van de Moto2 race de zon plaats gemaakt voor een donkere hemel met dreigende regenval, die nog een extra dimensie gaf aan de vierde race van het 2011 Moto2 kampioenschap. De 26-ronden durende race ontpopte zich al snel in een gevecht tussen Stefan Bradl, die vanaf de pole position kopstart in de race had genomen, Thomas Luthi, Yuki Takahashi, Julian Simon, Simone Corsi, Aleix Espargaro en Marc Marquez, die 's ochtends tijdens de warm-up nog de derde tijd op de klokken had weten te zetten.

Ook tweede man in de tussenstand Andrea Iannone wist zich al snel in de kopgroep te nestelen, maar ging in de snelle chicane vanwege een nog koude achterband voor de tweede keer dit seizoen eerloos onderuit. Bradl leek de wedstrijd onder controle te hebben en wist zelfs een klein gaatje met zijn achtervolgers te realiseren, maar werd in de 16e ronde in drie bochten tijd van de eerste naar de vierde plaats terugverwezen.

Thomas Luthi nam de leiding in de race, met in zijn kielzog Takahashi en een ontketende Marc Marquez, die zich inmiddeld naar de derde plaats had weten te rijden. In de snelle chicane voor de Dunlop Bridge wist Marquez Takahashi te verschalken, en deed enkele ronden later exact hetzelfde bij Luthi om daarmee voor het eerst in zijn carrière leiding in de Moto2 race te nemen. Terwijl de eerste regendruppels uit de lucht vielen wist Marquez een gat met de achtervolgers te slaan en kon daarna onbedreigd zijn eerste Moto2 zege bijschrijven.

De tweede plaats ging uiteindelijk naar Yuki Takahashi, die in de slotronden Stefan Bradl achter zich wist te houden. De Zwitser Thomas Luthi moest uiteindelijk genoeg nemen met een vijfde plaats, achter Julian Simon maar voor Aleix Espargaro die op de streep dik tien seconden toe had moeten geven op de achtervolgende groep. Met zijn derde plaats heeft Stefan Bradl wel zijn voorsprong in het wereldkampioenschap weten te vergroten naar 28 punten.

Grand Prix Le Mans - Moto2: uitslag race