Zoeken

Francesco Bagnaia in 2019 naar Pramac Ducati

21 februari 2018
Silly season lijkt steeds vroeger te beginnen. Nadat onlangs Yamaha het contract met Maverick Vinales verlengde heeft Pramac nu al de eerste coureur voor 2019 aangekondigd. Het Ducati fabrieksondersteunde team is een overeenkomst aangegaan met Francesco Bagnaia voor het 2019 en 2020 seizoen.

Team principale Paolo Campinoti had vorig jaar al aangegeven dat er voor Danilo Petrucci na 2018 geen plaats meer zou zijn in het team, het idee achter het fabrieksondersteunde team is nieuw talent klaarstomen voor het factory team en vanuit die optiek bezien moet Petrucci in 2019 ofwel doorstromen naar het Ducati fabrieksteam en daar de plaats innemen van Dovizioso of Lorenzo, ofwel z'n heil elders gaan zoeken.

Wat we echter niet hadden verwacht is dat het team nu al een nieuwe coureur heeft gestrikt. De ondersteuning van Ducati blijkt ook uit het feit dat Bagnaia direct bij Ducati onder contract staat. Het contracteren van de 21-jarige Italiaan is ook een geweldig resultaat voor het SKY-VR46 project van Valentino Rossi, waar Bagnaia voor rijdt.

Francesco Bagnaia maakte in 2013 zijn debuut in de Moto3, een jaar later tekende hij voor het SKY VR46 Racing Team en scoorde zijn beste resultaat in Le Mans waar hij vierde werd. Een jaar later scoorde hij op hetzelfde circuit zijn eerste podium, om in 2016 het Moto3 kampioenschap met twee overwinningen en vier podiums op de vierde plaats te eindigen. In 2017 maakte hij met SKY VR46 de overstap naar de Moto2, waar hij Rookie of the year werd.

Francesco Bagnaia:
Het volgend jaar zal mijn droom uitkomen. Ik heb vaak gezegd dat ik graag mijn debuut in de MotoGP op een Ducati zou willen maken en dat gaat straks werkelijk gebeuren. Voor mij is het een geweldig resultaat en ik moet het team, SKY en de VR46 Riders Academy danken voor alle steun en mij te volgen tijdens mijn groei de afgelopen vijf jaar, waarvan drie met SKY VR46. Voor nu is het belangrijk om gefocust te blijven op dit laatste seizoen in de Moto2. We hebben aan grote kans.


Bagnaia zal voor het eerst kennis kunnen maken met de Desmosedici tijdens de eerste wintertest in Valencia, enkele dagen na de laatste Grand Prix van het seizoen.