Zoeken

FIM en Dorna kondigen Supersport300 klasse aan

28 september 2016
De FIM en de Dorna WSBK organisatie gaan het komende raceseizoen een nieuwe instapklasse introduceren. De nieuwe Supersport300 klasse werd op dinsdag officieel aangekondigd.

SS300

De nieuwe Supersport300 klasse is bedoeld als nieuwe instapklasse van het WK Superbike en zal de huidige European Junior Cup gaan vervangen. Voor de raceklasse zijn voor 2017 vier motoren gehomologeerd: de Honda CBR500R, de Kawasaki Ninja 300, de Yamaha YZF-R3 3 en de KTM RC390.

Om de motoren ten opzichte van elkaar competitief te maken geld voor elke fiets een minimum gewicht: 150 kg voor de Honda, 140 kg voor de Kawasaki en Yamaha en 136 kilo voor de KTM. De minimum leeftijd van de Supersport300 klasse is 15 jaar.

Vito Ippolito, President FIM:
Dit nieuwe platform zal de perfecte kweekvijver zijn voor nieuw aanstormend talent. De intentie van de Supersport300 is een benchmark te creëren dat op nationaal niveau zal worden overgenomen. We willen een klasse aanbieden waar de motoren gelijkwaardig zijn ten opzichte van elkaar en waar toekomstig talent kan groeien, en waar fabrikanten het talent kunnen begeleiden in hun eerste stappen richting het beroemdheid.

Javier Alonso, Executive Director WorldSBK:
De focus is een betaalbare raceserie te hebben voor deze jonge coureurs. Er is veel interesse geweest voor kleine motoren in deze sport en deze Supersport300 klasse biedt precies dat. Het zal door fabrikanten worden gepromoot als een toegankelijk kampioenschap, het beste platform om toekomstige sterren te kweken en waar fabrikanten rijders vanaf jonge leeftijd kunnen begeleiden.