Zoeken

Ducati 2015 MotoGP line-up bekend

22 juli 2014
Ducati treedt het volgend jaar aan met een drie-man sterk fabrieksteam in de MotoGP. Naast Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso, die afgelopen week een nieuw tweejarig contract tekende, zal ook Andrea Iannone aantreden in de Marboro kleuren van het fabrieksteam. Iannone blijft echter wel onder contract van het Pramac Ducati Team.

Ducati MotoGP 2015

De geruchtenmolen draaide de afgelopen maanden op volle toeren in het Ducati MotoGP kamp: het contract met Dovozioso verloopt aan het eind van het seizoen, terwijl Cal Crutchlow een uitstap-clausule in zijn contract had opgenomen, om in 2015 eventueel weer over te stappen naar een ander team.

Waar de plek van Dovizioso de komende jaren bij Ducati wel gebeiteld leek, werd Cal Crutchlow de laatste tijd steeds meer in verband met andere teams gebracht. Het Gresini MotoGP team had serieuze interesse in de Brit getoond als vervanger van Alvaro Bautista, terwijl ook Suzuki interesse zou hebben getoond.

Ondanks dat het 2014 seizoen voor Crutchlow verre van voorspoedig verloopt, heeft hij nog steeds alle vertrouwen in het team en in de GP15 die aan het eind van het seizoen zal worden gepresenteerd. Crutchlow onderstreepte dat vertrouwen door bekend te maken dat hij geen beroep op zijn uitstap-clausule zal doen.

Naast Dovizioso en Crutchlow als rijders van het officiële Ducati MotoGP fabrieksteam zal het komend seizoen ook Andrea Iannone van fabrieksmateriaal worden voorzien. De talentvolle Italiaan wist zich dit seizoen al meermaals voor de fabrieksrijders te kwalificeren en doet het ook in de wedstrijden bijzonder goed.

Iannone had graag zijn prestaties met een zitje in het fabrieksteam beloond willen zien, maar volgens de regels van Dorna mag een fabriek slechts 4 rijders aan de start brengen, waarvan twee in een fabrieks- en twee in een satellietteam. Ducati heeft dit nu opgelost door Iannone het volgend jaar van fabrieksmateriaal en recourses te voorzien, terwijl hij op papier de satellietrijder van het Pramac Ducati team blijft.