Zoeken

Bradl en Bautista blijven in 2016 bij Aprilia MotoGP

23 september 2015
Het gerucht ging dat hij met BMW naar het WK Superbike zou gaan, maar Stefan Bradl blijft ook volgend seizoen teamgenoot van Alvaro Bautista in de MotoGP. Daarnaast heeft Aprilia Moto2 coureur Sam Lowes gecontracteerd als testrijder van het MotoGP prototype.

Alvaro Baustista_Stefan_Bradl

De arrestatie van Forward Racing’s grote baas Giovanni Cuzari door de Zwitserse autoriteiten op verdenking van omkoping, fraude en geld witwassen is waarschijnlijk het beste wat Stefan Bradl is overkomen. Of beter gezegd, de timing ervan: Aprilia had rond dezelfde tijd bekend gemaakt geen gebruik meer van de diensten van Marco Melandri te maken, waardoor er een zitje vrij was gekomen in het team.

Terwijl Bradl’s teamgenoot Loris Baz besloot de onzekere situatie rond het team af te wachten koos de Duitser direct eieren voor z’n geld en switchte naar het Aprilia Racing Team, waar hij vanaf de eerste training veel betere resultaten neerzette dan Melandri tot dusver had gedaan. Bradl’s rondetijden waren soms zelfs sneller dan die van z’n teamgenoot, waar Melandri steevast de langzaamste rijder op de startgrid was.

Het Aprilia Racing Team Gresini heeft daarnaast bekend gemaakt dat voormalig WK Supersport kampioen Sam Lowes het team het komende seizoen zal gaan versterken als de officiële testrijder. De Britse rijder zal daardoor in staat zijn om zowel de MotoGP machine te ontwikkelen alsmede bekend te raken met de performance en de technische complexiteit van de MotoGP. Dit met het oog op 2017, als Sam Lowes met Aprilia zijn debuut zal gaan maken in de MotoGP.

Romano Albesiano, Aprilia Racing Manager:
Stefan Bradl kwam bij toeval in het team, als gevolg van de omstandigheden, maar zijn switch was een aangename verrassing voor mij. Vanaf het eerste moment vonden we ‘m een erg e methodische en snelle rijder, extreem precies in zijn commentaar en daardoor bij uitstek geschikt als race tester, waar dit seizoen om draait. Stefan zal werken naast Alvaro, die zijn tweede seizoen ingaat. In dit 2015 seizoen heeft Alvaro een fundamentele bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de RS-GP. Met Alvaro en Stefan hebben we twee uitstekende coureurs in huis met de juiste vaardigheden, professionalisme en motivatie om het Aprilia MotoGP project te laten groeien. Voor het werk dat in Noale en door het testteam moet worden gedaan kunnen we nu ook rekenen op een snelle jonge rijder als Sam Lowes, die naast het Moto2 kampioenschap voor ons als officiële testrijder zal gaan fungeren.

Stefan Bradl:
Ik ben Aprilia Racing Team Gresini dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben in de tweede helft van het seizoen. Ik wil Romano Albesiano en Fausto Gresini danken dat ze in mij geloven. Vanaf het eerste moment in Indianapolis voelde ik me meteen thuis in het team, ik kan niet omschrijven hoe professioneel iedereen te werk gaat. Ik kan zonder twijfel zeggen dat Aprilia het beste team is waarvoor ik heb geracet sinds ik Grand Prix race. Ik heb grote steun van mijn technische crew. Ik kon meteen merken dat ze in me geloven en ik hou van de manier waarop ze te werk gaan. Tekenen voor 2016 geeft me veel vertrouwen voor de komende wedstrijden en het is een grote motivatie om het komende seizoen zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik weet dat Aprilia hoge verwachtingen heeft en ik ben ervan overtuigd dat we een goed pakket hebben om constant in de top 10 te staan. Dit moet ons doel zijn.