Zoeken

Aprilia onthult 2021 RS-GP en rijders Aleix Espargaro en Lorenzo Savadori

4 maart 2021
Op de vooravond van de officiële test in Qatar heeft Aprilia de nieuwe RS-GP en de rijders voor 2021 gepresenteerd. Wat in de wandelgangen al werd vermoed werd door Aprilia bevestigd, niet Bradley Smith maar Lorenzo Savadori wordt dit jaar de teamgenoot van Aleix Espargaro.

 

Het was een emotionele presentatie, waarbij werd stilgestaan bij het recente overlijden van Fausto Gresini, die vanaf het begin in 2015 betrokken is geweest bij het Aprilia MotoGP project. Door Aleix Espargaro en Lorenzo Savadori werd het doek gelicht van de nieuwe V4, waarmee Aprilia hoopt het gat met de concurrentie te hebben gedicht. 

De 2021 RS-GP is een evolutie van het 2020 model, waar door de engineers en technici de afgelopen winter hard aan is gewerkt. Doel was om de sterke punten van de 2020 machine te behouden en nieuwe belangrijke innovaties te implementeren. Sommige overduidelijk, zoals de carbon achterbrug, andere - zoals vaak gebruikelijk - onderhuids.



ROMANO ALBESIANO - TECHNISCH DIRECTEUR APRILIA RACING
"Dankzij het werk dat de afgelopen winter is gedaan en de grote inspanningen van de raceafdeling, weten we dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt en zijn we nu benieuwd hoe het zich verhoudt tot onze rivalen. Onze groei is duidelijk en dit geeft iedereen een boost van vertrouwen. Onze ingenieurs hebben een verdere evolutie naar de baan gebracht van een project dat nog een groot potentieel heeft. We hebben veranderingen aangebracht in elk aspect, van de zichtbare gebieden, zoals de nieuwe aerodynamica of de carbon swingarm, tot diepgaande wijzigingen in het chassis, de motor en de elektronica. Het pakket waarmee we in deze beginfase van het seizoen de baan op gaan wordt dan nog verder ontwikkeld op basis van een programma dat grotendeels al is gedefinieerd."


MASSIMO RIVOLA - CEO VAN APRILIA RACING
"In de eerste fase van het kampioenschap willen we niet naar de anderen kijken, maar alleen naar onszelf, wat onze ongetwijfeld positieve trend versterkt. Aleix zal een buitengewoon belangrijke taak hebben, het team leiden en niet afgeleid worden door de razernij van onmiddellijke resultaten. Consistentie en hard werken zullen hem de voldoening geven die hij verdient. Lorenzo zal moeten groeien en veel leren, te beginnen met de circuits. Een buitengewone talentscout als Fausto geloofde erg in hem, dus ik ben ervan overtuigd dat hij alles zal geven om dat vertrouwen terug te betalen. Het team is solide, ambitieus en realistisch. Iedereen weet dat de enige manier om te blijven groeien is door op koers te blijven en Aprilia zo ver te brengen om te strijden voor de posities die tellen, zelfs in de MotoGP."



ALEIX ESPARGARO 
"Het lijkt misschien banaal, maar ik ben altijd emotioneel aan het begin van een nieuw seizoen. Ik sta op het punt om aan mijn vijfde jaar te beginnen bij Aprilia, een team dat inmiddels mijn tweede familie is geworden. Sterker, ik kan niet wachten weer met ze aan het werk te gaan. Het eerste contact met de nieuwe RS-GP was positief. De jongens hebben hard gewerkt tijdens de winter, maar we hebben nog een lange weg te gaan. We hebben een veeleisend en erg druk kampioenschap voor de boeg, waar fysieke en mentale fitheid zullen op het hoogste niveau moeten zijn. Ik ben beter voorbereid dan ooit."



LORENZO SAVADORI
"Ik zou niet nalaten Aprilia niet te bedanken voor deze geweldige kans. Ik weet dat ik nog veel te leren heb. Het is een veeleisende categorie en nog steeds nieuw voor mij. De tests en races van vorig jaar gaven me de kans om zelfvertrouwen op te bouwen met deze fiets en met deze banden, maar het is slechts een startpunt met brede marges voor verbetering. Ik zal proberen de pijn die wordt veroorzaakt door het overlijden van Fausto, een persoon die erg in mij geloofde, om te zetten in positieve energie. Zijn vastberadenheid en de dingen die hij me heeft geleerd, zullen me vergezellen in deze nieuwe fase van mijn carrière."