Zoeken

Alex Rins gaat naar Suzuki MotoGP

20 juni 2016
Alex Rins wordt het komende seizoen de nieuwe teamgenoot van Andrea Iannone in het Suzuki MotoGP fabrieksteam. De 20-jarige Spanjaard heeft hiertoe een tweejarig contract getekend met de Suzuki Motor Corporation.

Alex Rins

Het was niet de vraag of, maar in welk team Alex Rins het komende jaar zijn debuut zou gaan maken. De 20-jarige coureur werd in 2013 met acht overwinningen vice-wereldkampioen in de Moto3 en eindigde het afgelopen jaar het Moto2 kampioenschap op de tweede plaats achter wereldkampioen Johann Zarco en won daarmee de Rookie of the Year award.

Momenteel voert Rins met twee overwinningen het Moto2 kampioenschap aan, maar heeft slechts een kleine voorsprong op Sam Lowes en Johann Zarco. Rins was ook al bij Yamaha in het vizier voor een plek in het Tech3 satellietteam, maar had zelf aangegeven alleen voor een plek in een fabrieksteam te willen tekenen.

Hoewel Johann Zarco naar verluid al een contract met Suzuki zou hebben getekend en de afgelopen week al in Japan een privé test met de GSX-RR MotoGP machine heeft afgerond heeft Suzuki er toch voor gekozen om met Alex Rins een tweejarig contract te tekenen voor het MotoGP fabrieksteam, naast Andrea Iannone.