Zoeken

Alex Lowes vervangt geblesseerde Bradley Smith

29 augustus 2016
Yamaha WK Superbike fabriekscoureur Alex Lowes maakt het komend weekend zijn debuut in de MotoGP. De tweelingbroer van Sam Lowes vervangt in het Tech3 Yamaha team landgenoot Bradley Smith, die zich het afgelopen weekend tijdens de training voor de 8 uren van Oschersleben lelijk heeft geblesseerd.

Alex Lowes_Tech3

Exact een week geleden maakte Alex Lowes voor het eerst kennis met de YZR-M1 MotoGP racer, tijdens de eendaagse MotoGP test in Brno naast Pol Espargaro, waarmee hij samen de 8 uren van Suzuka had gereden en Yamaha haar tweede overwinning op rij had gegeven. Als beloning voor die prestatie reed Alex het laatste uur van de dag een sessie van 15 ronden, waarin hij de twaalfde tijd neerzette en zich gedurende de run met 1.146 seconden verbeterde. En dat op een baan waar hij sinds z'n 17e niet meer was geweest.

Het zou een eenmalig optreden zijn geweest, ware het niet voor Bradley Smith die in de vrije training van de 8 uren van Suzuka, waar hij als gastrijder mee zou rijden in het YART Yamaha Official EWC Team naast Broc Parkes en Marvin Fritz, met een langzame rijder in aanvaring kwam en naar het ziekenhuis van Maagdenburg moest worden afgevoerd. In eerste instantie werd voor gebroken dijbeen gevreesd, maar dat bleek 'slechts' een diepe snijwond te zijn.

Naar nu door het team bekend is gemaakt zijn echter ook nog de kniebanden van Bradley's rechterknie beschadigd, waardoor hij de komende twee wedstrijden, zijn thuiswedstrijd op Silverstone en de San Marino Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, zal moeten missen. Met het WK Superbike pas weer in actie het weekend van 16-18 september op de Lausitzring deed Hervé Poncharal een beroep op het Pata Yamaha SBK team, dat Alex Lowes groen licht gaf om Bradley Smith te vervangen.