Zoeken

Aleix Espargaro ondergaat operatie aan rechterduim

20 mei 2015
Aleix Espargaro is in het universiteitsziekenhuis van Barcelona een succesvolle operatie ondergaan. de Suzuki Ecstar MotoGP coureur had met een mega-highside in de derde vrije training zijn rechterhand ernstiger geblesseerd dan in eerste instantie was gedacht.

Aleix Espargaro

Hij zal ongetwijfeld bij Aleix de boeken in zijn gegaan als een van de meest gemene crashes uit zijn carrière, de mega-highside bij het uitkomen van de Dunlop Chicane aan het eind van het rechte stuk in Le Mans, tijdens de derde en laatste getimede vrije training.

Aleix werd direct naar de Clinica Mobile afgevoerd, waar geen breuken werden geconstateerd, maar moest daarna wel de pijn verbijten in de daaropvolgende vrije training en kwalificatie, waar hij desondanks tot Q2 wist door te dringen. Ondanks de pijn in zijn rug en rechterhand besloot Aleix toch van start te gaan, maar zijn wedstrijd strandde al in de tweede ronde vanwege een technisch probleem.

Terug in Spanje besloot Aleix in het ziekenhuis toch nader onderzoek te laten doen. Doctor Xavier Mir deed verschillende testen aan Aleix’ hand en constateerde uiteindelijk een beschadiging van de ligamenten rond zijn rechterduim, wat operatief moest worden hersteld.

Volgens Dr Mir verliep de operatie succesvol en kon Aleix dezelfde dag nog naar huis, waar op voorhand op een kort verblijf in het ziekenhuis was gerekend. Aleix kan thuis met het revalidatieproces gaan beginnen, op woensdag 27 mei zal worden geëvalueerd of hij kan deelnemen aan de MotoGP race in Mugello.