Zoeken

Alei Espargaro uitgeschakeld voor Sepang test

20 november 2015
Aleix Espargaro neemt niet deel aan de laatste Sepang test voor de verplichte winterstop. De Suzuki MotoGP coureur heeft zich tijdens een offfroad training lelijk geblesseerd.

Aleix Espargaro

Nabij zijn woonplaats Granollers in Spanje was Aleix Espargaro gisteren aan het trainen toen hij na een landing ineens pijn in zijn rug had. In het universiteitsziekenhuis onderging hij meteen een medische controle en moest hij zelfs een nacht ter observatie blijven.

Een verdere MRI scan die vrijdagochtend werd uitgevoerd bracht een fractuur van de T9 ruggenwervel aan het licht, maar bleken er verder geen complicaties te zijn. Expargaro werd daarna uit het ziekenhuis ontslagen, maar moet we twee tot drie weken rusten.

De Suzuki Ecstar Sepang Test, die voor 23 en 24 november in Sepang staat gepland, zal nu alleen door Maverick Vinales worden uitgevoerd, samen met Suzuki MotoGP testrijders Takuya Tsuda en Nobuatsu Aoki. De focus bij deze laatste test voor de winterstop ligt op de nieuwe Michelins en de nieuwe standaard ECU.