Zoeken

Zijspanduo dodelijk verongelukt tijdens training 2011 Isle of Man TT

1 juni 2011
Tijdens de tweede kwalificatietraining voor de 2011 Isle of Man TT is op dinsdag het zijspanduo Bill Currie en Kevin Morgan dodelijk verongelukt, zo heeft de ACU (Auto Cycle Union) vandaag in een persbericht bekend gemaakt. Het zijspanduo crashte in Ballacrye ten noorden van het eiland.

Bill_Currie_Kevin_Morgan_IOMTT_2011

De 67 jarige Bill Currie uit Ellesmere Port, Cheshire, was bepaald geen rookie op de roemruchte Mountain Course, hij was een ervaren coureur die zijn debuut in 1969 op het eiland maakte. Bill eindigde die race op een derde plaats. het afgelopen jaar eindigde Currie op een 8e plaats, en reed daarbij met een gemiddelde snelheid van 107,994 mph zijn snelste ronde ooit. De 59 jarige Kevin Morgan uit Shrewsbury maakte zijn debuut in 1984. Het was het eerste jaar dat het duo samen reed.

Bill was gescheiden en laat twee kinderen achter, ook vrijgezel Kevin laat twee zonen achter. In het persbericht betuigt de ACU haar diepste medeleven aan familie en vrienden van beide coureurs. Wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten.

Jim Parker, Managing Director ACU:
Ik heb zowel Bill als Kevin al vele jaren gekend en ben diep geraakt door hun vroegtijdige dood. Ze maakten een groot deel uit van de zijspan paddock en zullen hard worden gemist door iedereen die bij het evenement is betrokken.

Een nader onderzoek zal uitsluitsel moeten geven naar de ware toedracht van het ongeval, ook zal door de lijkschouwer onderzoek worden gedaan naar de dood van beide heren.