Zoeken

Jackson Racing met Josh Brookes en Dan Kneen in Supersport TT

26 mei 2017
In het programmaboekje staan de namen van John McGuinness en Lee Johnston nog vermeld, maar het Jackson Racing Team staat dit jaar met Josh Brookes en Dan Kneen aan de start van de Supersport TT.

De North West 200 heeft het alles op z’n kop gezet voor het Jackson Racing Team, een van de oudste en meest succesvolle teams in de Ilse of Man TT. John McGuinness rijdt al jaren de 600 Supersport TT voor het team en als tweede rijder was dit jaar Lee Johnston gecontracteerd, die voor Jackson Racing naast de 600 ook de drie 1.000cc wedstrijden met een ex-Hayden Fireblade zou gaan rijden.

John McGuinness had tijdens de training van de North West 200 echter een zwaren crash en zit daardoor voorlopig nog wel even in de lappenmand, terwijl vlak na de North West er een breuk ontstond tussen Jackson Racing en Lee Johnston. Johnston heeft ervoor gekozen om de TT te gaan rijden met zijn East Coast Racing BMW S1000RR in de Superbike, Superstock en Senior TT. 

Op de valreep heeft Jackson Racing toch nog vervanging kunnen regelen. Josh Brookes neemt de machine over die voor McGuinness was bedoeld, terwijl Dan Kneen de plaats van Johnston inneemt. Brookes komt de Senior, Superbike en Superstock TT uit voor het Norton fabrieksteam, terwijl Kneen die wedstrijden voor het Penz13.com team op de BMW S1000RR rijdt. 



Alan Jackson, team manager:
Als team waren we allemaal kapot van John’s ongeluk tijdens de North West 200 en we hopen allemaal dat hij een spoedig herstel heeft. Hem als rijder te hebben is een grote eer voor ons geweest en uit respect voor John hebben we pas na overleg met hem en zijn vrouw Becky besloten vervanging te zoeken. Iemand van het kaliber van Josh in ons team hebben is een geweldige opkikker.

We zijn verheugd hem aan boord te hebben en Dan is een echte bonus. Ze zullen beide onze volledige steun krijgen tijdens de TT. De TT is waar we het hele jaar naar toe werken en we hebben veel tijd, geld en middelen geïnvesteerd in de campagne van dit jaar, zowel op als buiten de baan. We hebben een goede infrastructuur en machines en het hele team kijkt er naar uit om samen te werken met deze rijders. 


De ex-Hayden Fireblade, die door Lee Johnston in de Senior, Superbike en Superstock TT zou worden gereden, zal door het team wel worden meegenomen naar het eiland Man. Mocht een coureur zonder machine komen te staan - en dat weet je maar nooit met de Isle of Man TT, dan is de machine en het team direct beschikbaar.