Zoeken

Conor Cummins naar Padgetts Honda voor Isle of Man TT

24 maart 2017
Padgetts Honda heeft dit jaar een sterke line-up voor de Isle of Man TT. Het team Conor Cummins aangekondigd als teamgenoot van elfvoudig TT winnaar Bruce Anstey. Cummins reed de afgelopen jaren voor het officiële Honda team als teamgenoot van John McGuinness.

De Manxman zal voor Padgetts Honda aan de start staan van de RST Superbike, PokerStars Senior, RL360 Quantum Superstock en Monster Energy Supersport TT op de laatste spec Honda Fireblade CBR1000RR en CBR600RR. In de paddock wordt het Padgetts Honda team als een van de meest ervaren raceteams gezien.

Het idee om Cummins in te lijven ontstond afgelopen jaar, toen Cummins op de valreep in de Superstock en Supersport races op de van Valvoline sponsoring voorziene machine voor het team uitkwam. Cummins finishte de eerste race meteen op een verdienstelijke vierde plaats.

Daarnaast verbrak Cummins met beide machines zijn eigen ronderecsrd naar 126.620 mijl per uur in de Supersport en 129.739 mijl per uur in de Superstock TT. Cummins, die de afgelopen drie jaar voor het officiële Honda Racing Team reed als teamgenoot van John McGuinness, had ook succesvolle meetings in de Classic TT en de Ulster Grand Prix.

Dat Cummins zeker iemand is waar de komende TT rekening mee moet worden gehouden laten zijn rondetijden zien: met een persoonlijk snelste tijd van 131.767 mijl per uur is Cummins de op zeven na snelste rijder in de TT. De 30-jarige coureur heeft inmiddels zes podiums op naam, maar wacht nog op z'n eerste overwinning.

Ook de palmares van Padgetts Honda spreken boekdelen. Kiwi Bruce Anstey heeft drie overwinningen en 13 podiums gerealiseerd sinds hij in 2011 voor het team tekende, terwijl Ian Hutchinson in de periode 2009-2010 maar liefst zeven overwinningen noteerde, waarvan vijf het tweede jaar. Hutchy was daarmee de eerste coureur die alle vijf de wedstrijden won.

In de Superstock en Supersport TT krijgt Cummins een Firebalde SP2 en CBR600RR tot z'n beschikking, in de Superbike en Senior TT Net zal hij net als Bruce Anstey gaan uitkomen op de super exclusieve RC213V-S.