Zoeken

2e Supersport race 2011 Isle of Man TT vanwege regen stilgelegd

8 juni 2011
Nadat de start vanwege het slechte weer al was vertraagd, is de tweede Supersport race van de 2011 Isle of Man TT halverwege de tweede ronde alsnog stilgelegd. De hevige regenval deed de organisatie uiteindelijk besluiten het hele raceschema naar donderdag te verplaatsen.

Isle_of_Man_TT_2011

Mist in de Mountain Section deed de organisatie al vroeg op de dag besluiten het wedstrijdschema om te gooien en de traditionele Arai Parade Lap voor aanvang van de tweede Supersport race te verrijden. De diehard fans die het slechte weer trotseerden konden genieten van grootheden als Mick Doohan, Nicky Hayden, Cal Crutchlow, Ian Hutchinson en Josh Brookes die aan de Parade deelnamen.

De start van de tweede Supersport race werd verplaatst naar 12:40 uur, en hoewel er wel regen in de lucht hing was het tijdens de start nog droog, waardoor de coureurs aan de vier ronden durende Supersport race konden beginnen. De eerste ronde ging voortvarend voor de gebroeders Dunlop, die na één ronde met een gemiddelde rondesnelheid van bijna 124 mph al tien seconden voorsprong hadden opgebouwd op derde man Cameron Donald.

In de tweede ronde begon het echter hard te regenen, waardoor de race alsnog door de wedstrijdleiding werd stilgelegd. Omdat er geen verbetering van het weer te verwachten was werd besloten om alle wedstrijden af te gelasten en naar morgen te verplaatsen. De Supersport race zal dan om 12:15 van start gaan, de tijden van de tweede zijspanrace en de SES TT Zero race moeten nog worden bevestigd.