Zoeken

Suzuki Bandit 650 2009: nieuw en nieuw

Nieuw en Nieuw

25 december 2008
Inhoudsopgave
Suzuki Bandit 650 2009: nieuw en nieuw
Groen Vermogen
Nieuw en Nieuw
Technische gegevens
Scoop: Suzuki's toekomstvisie?

Nieuw en Nieuw

bandit_16.jpgbandit_9.jpg

Waar het door Motorfreaks geteste 2007 model vooral motorisch compleet vernieuwd is, bleef het uiterlijk wat achter. Details als bijvoorbeeld een simpele ronde koplamp en de twee ronde ‘wijzerplaten’ om de display geven de ‘oude’ Bandit een beschaafd, elementair en wat gedateerd uiterlijk. Door vooral deze uiterlijke details aan te pakken heeft de jongste samen met het zwarte motorblok en frame een bandit_5.jpgmodernere en sportievere aanblik gekregen. Vooral voor liefhebbers van een racey en modern uiterlijk waarschijnlijk een verademing. Hou je meer van no-nonsense zou het zo maar kunnen zijn dat je terug verlangt naar de ronde koplamp van weleer.

De combinatie tussen de technische update die de Bandit in 2007 kreeg met het modernere uiterlijk van nu zorgt ervoor dat Suzuki een motor neerzet die, misschien meer nog dan het vorige model, hoge ogen gaat gooien binnen de motorwereld. Met een all-round karakter gericht op comfort en veiligheid met een sportief randje heeft de Bandit al eerder bewezen zich in verschillende condities thuis te bandit_4.jpgvoelen. Of je nou flexibel door de file wilt forenzen of een uitstap wilt maken naar bochtige en meer uitdagende contreien, met of zonder duo, de Bandit lijkt het allemaal te willen. Wat dat betreft lijkt de naam Bandit toch een rare keuze. Maar ja om nou ‘Friend of all men’ of ‘Golden Retriever’ op de tank te schrijven…

Beide Bandits, zowel de naked als de tophalf lijken net als voorheen gericht op comfort en gemak.

Het stuur van de Bandit 650 kan in voor- en achterwaartse richting over een afstand van 1 mm versteld worden en een handig systeem van omkeerbare afstandsstukken maakt een verstelling van het zadel over een afstand van 20 mm mogelijk. Voor wie dat nog niet genoeg is biedt de tophalf buiten de vanzelfsprekende extra windbescherming ook nog een handige oplossing voor het opbergen van kleine, alledaagse spullen middels twee vakken in de topkuip.

Door het nieuwste motorblok te combineren met een geslaagde facelift zet Suzuki een aantrekkelijke motor in de markt. Hoewel de prijs nog niet bekend is zal deze, volgens Suzuki norm, redelijk te noemen zijn. De Bandit 650A/SA biedt met zijn vriendelijk karakter, waarschijnlijk aantrekkelijke prijsstelling en zuinige motor een pakket dat, zeker in tijden van financiële crisis, moeilijk te verslaan lijkt. Om dat te onderzoeken zullen we helaas wel tot mei volgend jaar moeten wachten, want pas vanaf dan is deze nieuwe fiets leverbaar.