Zoeken

Spaanse peper: Ducati Hyper Radical

22 juni 2009

Soms tref je van die juweeltjes, die moeten gewoon even in de spotlight komen. Zie hier de Hyper-Radical; een Spaans project op basis van een Ducati Hypermotard waar de jongens van Radical Ducati vervolgens eens flink op los gegaan zijn.  

Zoals zo vaak gebeurt met dit soort projecten kregen ook ditmaal de mannen van Radical Ducati het Hyper-Radical project letterlijk in de schoot geworpen.

 De telefoon gaat met de vraag ‘Waarom hebben julie nog geen special op basis van een Hypermotard’?
“ermm, omdat we geen donoriets hebben”?
‘Dan heb je die nu’.

Hyper_elegante.jpg


En zo begon het…
Nou doen de heren zoiets niet halfzacht dus valt er wat te verwachten…. Zoals ook de foto’s laten zien.  De motor moest zwart worden, en dan ook echt zwárt. Dus ook het frame en subframe. Vervolgens werd gekozen om het bodywork koolzwart te maken…oftewel volledig in carbon uit te voeren.  Maar dat  is uiteraard slechts het uiterlijk en dan nog eens in een veel te kleine notedop. De motor is van top tot teen verbouwd, en dat betekent in dit geval ook écht van top tot teen. We gaan er eens voor zitten.

Hyper_suspensiones.jpg

Alle begin is moeilijk

We hebben: een Quilla Racing koppeling, nieuwe Öhlins vering, gecoat frame, nieuwe kabelboom, Yamaha MT-03 koplamp op zelfbou koplampbeugels,  CNC gefreesde kroonplaten,  conisch Rizoma stuur, Rizoma spiegels, Disccaciati rempomp, schijven en koppelingspomp, volledig carbon ziteenheid voorzien van LED-achterlicht en Rizoma knipperlichten, Domino snelgas, Rizoma verstelbare voetsteunen, open koppelingsdeksel van VRE racing,  carbon/aluminium crashprotectors, nieuwe Tsubaki gouden ketting, Ducai Performance buddy, twee in een Termignoni (aangepast door Radical) demper en we zullen nog wel het een en ander vergeten zijn.

Hyper_salvaje.jpg

Maar als dit het resultaat is, wie heeft het dan nog over moeilijkheden?

Het resultaat: de Hyper-Radical. Slank, licht en minimaal. En begeerlijk als Pamela, Chantal, Fatima, Yolanthe en Lieke bij elkaar. Eyecandy!

Bron: radicalducati.com

Hyper_cambios.jpg

Hyper_carroceria.jpg

Hyper_compacta.jpg

Hyper_matricula2.jpg

Hyper_tapaembrague.jpg