Zoeken

Verslag Motorraeder Dortmund 2013 Messe

Volop vertier

1 maart 2013
Inhoudsopgave
Verslag Motorraeder Dortmund 2013 Messe
Volop vertier
Een kleine impressie

Dortmund 7392

Met 456 exposanten verdeeld over zes verschillende hallen is de Motorräder Dortmund 2013 Messe zeker de moeite waard. Niet in de laatste plaats dankzij het prijskaartje wat vergeleken met Utrecht een stuk vriendelijker is. Op de ruime parkeergelegenheid ben je vier euro voor een parkeerplaats kwijt (tenzij je met de motor komt, want motoren kunnen vlak voor de ingang op een afgezet terrein gratis parkeren), Dortmund 7397Wel in Duitsland aanwezig, de 1199 Panigale Rterwijl voor de entree 'slechts' veertien euro moet worden afgetikt. Eenmaal binnen wijken de prijzen niet veel van hier in Nederland af, voor twee Curriewurst mit Pommes en een blikje fris moest vijftien euro worden afgetikt. Daar staat tegenover dat je in de toerismehal op de meeste stands je aardig met gratis bier, wijn of sterke drank en lekkere hapjes vol kunt laten stoppen.

Naast de meeste importeurs - enkel het Duitse Horex en Italiaanse merken als Moto Morini en Benelli blonken uit in afwezigheid, die over twee grote hallen waren verdeeld, waren op de beurs ook de meeste bandenmerken en veel toeleveranciers vertegenwoordigd. Op de stand van BMW werden we zelfs door iemand van de Nederlandse race-Academy aangesproken, die voor het -Duitse- gemak haar naam in Jossie had veranderd. In een aparte hal was zoals gezegd de reiswereld ondergebracht, waarbij veel dezelfde stands als in Utrecht te ontdekken waren. Daarnaast hadden ook veel clubs hun weg naar de Dortmundse motorbeurs gevonden en waren er her en der genoeg oldtimers en bijzondere eigenbouw motoren te vinden.

Dortmund 7396

Ook aan entertainment was veel aandacht besteed, met waanzinnige - door Monster Energy gesponsorde - trialshows die door de Belg Fred Crosset samen met de Fransman Chris Bruand werd gegeven. Op de binnenplaats stond de welbekende 'Globe of Speed' ronde stalen kooi, waar met regelmaat stuntshows werden opgevoerd. De Motorräder Dortmund 2013 Messe is tot en met 3 maart dagelijks van 9 tot 6 geopend, jongeren onder de 16 jaar heben gratis toegang en wie na 4 uur komt hoeft slechts een tientje te betalen.