Zoeken

Veilig snel rijden met TrackTraining

Veilig snel rijden met TrackTraining

15 december 2008
Inhoudsopgave
Veilig snel rijden met TrackTraining
2: Terug naar de schoolbank
3: Verzitten
4: De laatste rondjes

We gaan naar Zandvoort!

TrackTraining

De 'gelukkigen' om de TrackTraining te volgen

Met het vertrek van twee redacteuren was de Motorfreaks redactie binnen korte tijd ontdaan van haar meest sportieve scheurneuzen. Vincent Burger en hoofdredacteur Ed Smits waren de twee overgebleven 'coureurs' binnen de gelederen en dat bleek te weinig. Dus werd besloten om ondergetekenden het circuit op te sturen om daar te sleutelen aan hun 'snelle techniek' en inzicht. De keus viel daarbij op de mannen van TrackTraining.

Er werd een afspraak gemaakt deel te nemen aan een Track Training dag op het circuit van Zandvoort. Op een mooie dag afgelopen zomer stond collega Edwin Loos (altijd vroeg uit de veren!) ver voor de afgesproken tijd op de stoep met een wit/blauwe variant van de 2008 Suzuki GSX-R600. Na het naar binnen slurpen van een bakkie hete pleur zetten we koers naar de veel bezongen en wereldberoemde badplaats Zandvoort, aan de zee.

Circuitpark Zandvoort

Niet hét motorcircuit van Nederland is de locatie voor deze dag, maar dat andere Nederlandse circuit in de duinen: Circuitpark Zandvoort

Daar aangekomen een plekje gezocht voor de motoren en een praatje gemaakt met wat bekenden, die je dan toch weer tegenkomt. Daarna kennis gemaakt met de organisatie van de circuitdag (MotorXtra) en de instructeurs Jeroen, Vincent en Mark. Vervolgens werden zowel machine als mens onderworpen aan een keuring. De machine werd gecheckt op de technische staat en het afplakken van verlichting en spiegels. De persoon werd voornamelijk gecontroleerd op het in orde zijn van de beschermende kleding (onder andere een rugbeschermer, zeer belangrijk en zonder ga je de baan niet op!). Vervolgens moesten we ons melden in het leslokaal.

Bij Track Training wordt gewerkt volgens een bepaalde methodiek die in dit geval bestaat uit acht modules. Die acht modules zijn verdeeld in drie levels en heb je eenmaal alle drie de levels gevolgd (met succes, en de instructeurs controleren dat!) dan volgt een diploma. Heb je al eerder op het circuit gereden dan kun je in principe op level twee beginnen, maar aangeraden wordt om op level één te beginnen. Wij besloten om 'all the way' te gaan en gingen de baan op voor level één.
TrackTraining

Tekst: Arco van Akkeren / Edwin Loos
Foto’s: Circuitfotografie.nl
(Mathieu Meijer)