Zoeken

Repsol Honda: het verhaal van 100 overwinningen

2011: terug aan de top

19 september 2011
Inhoudsopgave
Repsol Honda: het verhaal van 100 overwinningen
Het Doohan tijdperk
De komst van de viertakten
2011: terug aan de top
Statistieken

Repsol_Honda_2011_team_presentation

Zo oppermachtig als de YZR-M1 was geweest sinds de intrede van de 800cc's, zo veelbelovend waren de eerste testresultaten van de wintertrainingen voor het 2011 seizoen. Met nog één seizoen te gaan tot de nieuwe 1000cc's hun intrede zullen gaan doen was Repsol_Honda_Casey_Stoner_2011Honda er alles aan gelegen om het 800cc tijdperk met een wereldtitel af te sluiten. En dus werd door HRC hard gewerkt aan een verbeterde versie van de RCV212, terwijl niemand minder dan Casey Stoner als derde rijder in het Repsol Honda team werd binnengehaald.

De combinatie Stoner / Repsol Honda ontpopte zich al vroeg in het seizoen tot dé te kloppen combinatie. De Australiër, die door velen het afgelopen seizoen vanwege zijn vele valpartijen en eeuwig gejammer op de Ducati Desmosedici al was afgeschreven, snoerde alle critici echter de mond door direct de openingsrace op Qatar met de RCV212 te winnen. De daaropvolgende regenrace op Jerez wist Stoner vanaf de start vijf ronden lang het veld aan te voeren, werd daarna door de sterk rijdende Aragon_2011_Casey_Stoner_raceMarco Simoncelli ingehaald om bij het insturen van de 8e ronde door Valentino Rossi onderuit te worden gekegeld. Het zou tot op heden zijn enige DNF van het 2011 seizoen zijn.

Vanaf Jerez was er geen houden meer aan en wist Stoner tot op heden alle wedstrijden op het podium te eindigen. de Australiër werd derde op Estoril, Mugello, de Sachsenring en Misano, tweede tijdens de Dutch TT terwijl alle overige wedstrijden (al dan niet met overmacht) tot heden werden gewonnen. Teamgenoot Dani Pedrosa wist tot heden twee wedstrijden te winnen, maar moest dankzij een onstuimige actie van Marco Simoncelli op Le Mans, waarbij Pedrosa onderuit ging en zijn sleutelbeen brak, drie wedstrijden missen. Derde Repsol Honda coureur Andrea Dovizioso wacht nog steeds zijn eerste overwinning sinds Donington Park 2009, maar wist dit seizoen wel vier keer als tweede te worden afgevlagd en heeft hierdoor momenteel nog 15 punten voorsprong in het kampioenschap op Pedrosa.

Aragon_2011_Repsol_Honda_special_livery
Nee, niet de winnende kleurplaat van een prijsvraag onder vijfjarige kleuters, maar een ontwerp van de Spaanse (mode)ontwerper Davidelfin, ter viering van 100 Repsol Honda Team 500cc / MotoGP Grand Prix overwinningen.

Zijn laatste overwinning op Motorland Aragon leverde Repsol Honda haar 100e overwinning in de 500cc MotoGP op. De Australier heeft momenteel 44 punten voorsprong opgebouwd op wereldkampioen Jorge Lorenzo, en het zal vreemd moeten gaan wil hij dit jaar niet de wereldtitel bemachtigen.