Zoeken

Motorfreaks Ride-out

Pagina 2

8 februari 2005
Inhoudsopgave
Motorfreaks Ride-out
Pagina 2
Pagina 3

Folembray

De ingang

Waarom Folembray? Anno 2005 is circuitrijden niet meer weg te denken in motorland. Om dit financieel aantrekkelijk te houden, wijken steeds meer organisatoren uit naar het land van de onbegrensde mogelijkheden, in dit geval Frankrijk. Folembray is een mooi en vooral zeer motorgericht circuit. Het circuit is twee kilometer in lengte en heeft voldoende bochten om je in vast te bijten. Het is gesitueerd in noordelijk Frankrijk, 380 km van Utrecht. Je rijdt via Brussel naar Parijs en volgt dan de volgende instructies:

Neem de E19 richting Parijs, Mons, Charleroi, Lille, Cambrai, ...

Voorbij Cambrai volg de E17 richting Reims

Neem afrit 11 : Soissons, St-Quentin-Sud, Chauny, Tergnier

Volg nu de D1 richting Soissons tot net voorbij Tergnier

Neem de afrit Folembray, het circuit staat nu aangeduid Voor de echte liefhebbers is er natuurlijk een mooie route uit te zetten via Luxemburg en de Ardennen. Overnachten Zoals we al zeiden, je kunt op verschillende manieren overnachten. Enerzijds kun je gratis in eigen tent overnachten op het circuit, waar apart sanitair aanwezig is. Het overnachten geschiedt geheel op eigen risico. Anderzijds zijn er diverse hotels, waarvan de Formule1 keten de goedkoopste overnachting biedt. Formule1 hotels zijn er in het nabijgelegen Crouy en Soissons. Beide hotels zijn ca 20km van Folembray (en op een steenworp afstand van elkaar) verwijderd. Meer informatie kun je ook opvragen bij het buro van toerisme: Office du tourisme de Coucy le chateau 8, rue des Vivants Porte de Soissons 02380 Coucy-le-chateau Tel : +33 (0)3-23.52.44.55 Foto"s Tijdens de Ride-out zullen wij onze camera"s op scherp hebben staan. Maar niet alleen wij, er is namelijk ook een professionele fotograaf aanwezig bij wie je tegen zeer vriendelijke prijzen foto"s kan bestellen.

10x15 = € 4,-

13x20 = € 6,-

20x30 = € 15,-

30x45 = € 25,-

50x70 = € 70,-

Digitaal bestand (1280*853) = € 5,- + verzendkosten via reguliere post Daarnaast zullen na afloop al onze foto"s in lage resolutie gratis te downloaden zijn vanaf onze website. Er wordt zelfs een DVD van het evenement gemaakt welke voor 15 euro (+ verzendkosten) is te bestellen. Rijden Bij de beginnersgroep wordt er gereden met een voorrijder. Deze voorrijder geeft vooraf tekst en uitleg over het circuit, toont de ideale lijnen en geeft daarbij het juiste tempo aan om de verschillende bochten te benaderen. Wil je nog meer begeleiding, dan kan dat. Voor € 15,- extra (ter plekke te betalen) krijg je extra begeleiding in vorm van een uitgebreide briefing en theorie én feedback over je verrichtingen na afloop van elke sessie. Hiervoor zijn maximaal drie groepen van zeven deelnemers beschikbaar. Let op: voor de cursus zijn dus maar 21 plaatsen beschikbaar. Wil je hieraan deelnemen, laat het dan vooraf weten en wees er snel bij, want vol is vol. Voor alle groepen geldt een briefing vooraf, hierin worden de verschillende vlaggen uitgelegd, de regels en bepaalde tips over het circuit. Op het circuit zijn ervaren baco"s (baancomissarissen) aanwezig en de ideale lijn wordt aangegeven door middel van kegels ter hoogte van het instuurpunt en het kijkpunt. De BBQ Na afloop van de laatste rijsessie zal de BBQ beginnen, waarbij naast vier verschillende stukken vlees diverse salades aanwezig zijn om de innerlijke mens te versterken. Wegspoelen kan met plat en bruisend water, voor de Ollanders onder ons: met en zonder bubbels. Daarnaast zijn in de kantine van het circuit diverse frisdranken verkrijgbaar, dit is echter niet in de prijs inbegrepen. Voor de dierenliefhebbers is er ook de mogelijkheid om het vegetarisch te maken, laat dit echter wel van te voren weten zodat we hier rekening mee kunnen houden. Heb je wel zin in een BBQ, maar ga je niet rijden, ook dat kan. Hiervoor dien je apart in te schrijven, de kosten voor de BBQ bedragen 15 euro.

Het circuit