Zoeken

Honda European Training Center Erlensee

De praktijk

15 december 2009
Inhoudsopgave
Honda European Training Center Erlensee
Sleuteloverdracht
De praktijk
Een foto zegt meer dan...

Honda Academy

In totaal werden 14 medewerkers aangetrokken die het opleidingscentrum in goede banen moeten leiden. Bij maximale bezetting biedt het nieuwe opleidingcentrum plaats aan 264 cursisten (12 klaslokalen à 12 personen plus nog eens 120 in de plenaire zaal), maar volgens Honda zullen in de praktijk tussen de 60 en 200 cursisten per dag worden getraind. Honda AcademyVeel aandacht gaat daarbij uit naar de persoonlijke benadering van elke cursist, zo weten de aanwezige leermeesters ons te vertellen. Elk studiepakket zal op de cursist worden afgestemd, zodat hij of zij dat in eigen tempo kan doorlopen. Pas bij het succesvol afleggen van de training wordt een certificaat afgegeven en kan de volgende module worden opgepakt.

We zeiden het al, in het nieuwe opleidingscentrum worden zowel verkooptrainingen als monteursopleidingen gegeven, in zowel theorie als praktijk. Zo wordt de verkooptraining ondersteunt door de in het klaslokaal aanwezige motorfiets, voor optimale kennisoverdracht. Een verkooppraatje kunnen houden is een ding, een te verkopen model daarbij volledig begrijpen Honda Academy NR750(en dus weten wát je verkoopt) vaak iets heel anders. Ook kunnen telefonische verkooptrainingen worden gegeven, waarbij het gesprek wordt opgenomen om naderhand te kunnen evalueren.

Alle productgroepen zijn in het nieuwe opleidingscentrum ondergebracht. En dat zijn er nogal wat, zo werd ons tijdens de een uur durende rondleiding al snel duidelijk. Meest bekend zijn uiteraard de auto’s en motoren, waarbij de hybride techniek een belangrijke plaats heeft ingenomen. Voor de buitenboordmotoren werd een speciale roestvaststalen tank ontworpen om de motoren te kunnen testen, terwijl in de naastgelegen hal grasmaaiers, generatoren, polyesterboten en een Formule 1 speedboot terug was te vinden. Dat bij Honda veel onderzoek wordt gedaan naar alternatieve brandstofffen, daarvan was een gasaangedreven cultivator het levende bewijs.

Honda Academy
Of er nog gewicht bespaard kon worden op de nieuwe supersport generatie...