Zoeken

83e Salon te Brussel

Pagina 3

18 januari 2005
Inhoudsopgave
83e Salon te Brussel
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Nog meer motoren

Bimota & Nostalgie

In hal 02, op een lekkere ruime stand was het de beurt aan Bimota. Direct ernaast een Vincent... als je zoiets nog nooit gezien hebt: een aanrader.

Een motor met een afwerking en een bouw die maar moeilijk geevenaard kan worden. Nostalgie met een achterliggende gedachte, de geruchten gaan namelijk dat aan de andere kant van deze aardkloot er hard wordt gewerkt aan een revival van dit legendarische merk. Terug naar Bimota, waar de nieuwe DB4 is te bezichtigen. Navraag leerde ons dat "eens een Bimota, altijd een Bimota" een veel voorkomende spreuk is binnen de wereld van Bimota-liefhebbers. Nu heb ik altijd mijn vraagtekens bij merkentrouw gehad, maar na het zien van dit moois begon er langzaamaan een lichtje te branden.

Yamaha

Yamaha had op de stand de MT01 in dwarsdoorsnede staan: mooi en interessant om te zien. Op een verhoging en omgeven door hekken stond de GP kampioen van 2004: de M1. Spijtig genoeg was zijn eigenaar in geen velden of wegen te bekennen, wel troffen we crosslegende Stefan Everts aan, die voor de "make a wish foundation" een kleine man verraste met een crossmotor. Motorfreaks crossexpert Stefan Meijer moest natuurlijk even met de beste man op de foto - ook de redactie bestaat nu eenmaal uit gewone mensen, dus af en toe een slippertje als deze kan ze niet kwalijk genomen worden.

Suzuki babes

Op de Suzuki stand was het aanpoten op de persconferentie want "Seduced" was er.... Tot op heden nog steeds geen enkel idee wie dat zijn; de persman wisselde van Nederlands naar Frans en weer terug, met andere woorden: zeer moeilijk te volgen. De dames waren echter zeer fotogeniek en als je heel goed kijkt is er op de achtergrond ook nog een motor te zien.

KTM pleisters

KTM en zijn Superduke.... Een schitterende motor, al had ik meer oog voor de dame met de pleisters, aangezien elk off road avontuur bij mij eindigt in pijn. Gelukkig echter voorziet KTM ook hierin: "No Risk No fun" pleisters waren bij de balie te halen. Deze goedlachse dame was er helaas niet bij inbegrepen, hetgeen binnen ons team teleurgestelde gezichten tot gevolg had. De salon is nog geopend tot zondag 23 januari en de openingstijden staan op de

website