Zoeken

Uit de praktijk: Zadeltassen

Pagina 6

22 december 2006

Accessoires

Inhoudsopgave
Uit de praktijk: Zadeltassen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Conclusie


Er zijn meerdere manieren om bagage op je motor mee te nemen. Zeker als je iets langer dan een weekendje weg wilt gaan is een tanktas of een tailbag vaak ontoereikend qua bagageruimte en zadeltassen zouden hier een helpende hand kunnen bieden. Voor wat betreft de bagagemogelijkheden voldeden alle drie de tassen dan ook ruim voldoende. Wij gingen op pad en namen mee: twee laptops, een complete video-camera outfit en een complete fotocamera outfit. En, uiteraard, voldoende kleding om het een week vol te kunnen houden.

Toch bleken de door ons gebruikte zadeltassen in de praktijk niet écht bevredigend te zijn. Allereerst de bevestiging: de steeds spitser en smaller wordende kontjes maken dat het steeds lastiger wordt om zadeltassen op een veilige en goede manier op de motor vast te zetten. Zolang je alleen lichte zaken als kleding meeneemt en niet in de "hoge" uitvoering rijdt is een en ander nog wel te doen, maar zodra je - net als wij - zwaardere zaken als een laptop of een fotocamera moet meenemen zijn zadeltassen eigenlijk geen goede keuze meer. Voordat je overgaat tot aanschaf van zadeltassen is het dan ook raadzaam om eerst te bepalen wat je in de zadeltas denkt mee te gaan nemen en in de winkel enkele zadeltassen op je eigen motor te monteren om zodoende ellende achteraf te voorkomen.

Beste keuze
Voor wat betreft de door ons gebruikte zadeltassen ging onze voorkeur uit naar de Difi Medium. Niet alleen zijn deze zadeltassen (als enige) voorzien van 100% waterdichte binnentassen maar daarnaast heeft de Difi de beste (en meest uitgebreide) bevestigingsmogelijheden én is daarbij ook nog het goedkoopst.