Zoeken

Uit de praktijk: V2 Sponge

12 december 2006

Accessoires

Het handige viziersponsje

Volgens Motorcyclenews was het hét product van 2005: de V2 Sponge, een handige spons waarmee in een handomdraai het vizier schoon te maken is. Sinds afgelopen zomer is het handige sponsje ook in Nederland leverbaar, en wij wilden wel eens weten hoe handig dit door de Britse pers bejubelde product zou zijn.  Het concept is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Een vizier is nog altijd het gemakkelijkst schoon te maken met een nat doekje, maar daarvoor ben je vaak toegewezen op een benzinepomp. De V2 Sponge is niet meer dan een kleine spons (in V vorm, vandaar de naam), die in een afsluitbaar plastic zakje kan worden bewaard.

En daar zit hem het lumineuze idee: door de spons nat te maken voordat je hem in het zakje stopt, heb je dus altijd je eigen natte sponsje binnen handbereik. We moeten het de bedenkers nageven: de V2 spons is inderdaad een erg gemakkelijk ding waarmee je te allen tijde je vizier schoon kunt maken. Zonder problemen kun je 3 á 4 keer je vizier schoonmaken, voordat de spons te vuil is geworden. Even onder de kraan afspoelen is daarna voldoende om de spons weer gebruiksklaar te maken. Met de bijgeleverde doekjes kan het vizier, nadat de V2 spons de vliegen heeft verwijderd, droog worden gemaakt.

We kwamen er helaas al snel achter dat het sponsje niet het eeuwige leven heeft: met name bij (ventilatie)schuifjes (zoals bij een Arai helm) raakt de spons snel beschadigd of, in het ergste geval, scheuren er stukjes uit. De V vorm speelt het sponsje hierbij parten: een sponsje scheurde precies in die v-naad doormidden.

Conclusie:
De V2 Sponge is inderdaad een handige spons waarmee je je vizier (of bijvoorbeeld ook kuipruit) snel schoon kunt krijgen. Wil je echter lang genieten van je spons dan zul je bij uitsteeksels enige voorzichtigheid moeten betrachten, anders gaat het ineens heel erg snel qua slijtage. En dan zijn die zes euro ineens erg duur betaald.

Score: 8
Prijs € 6,- 
 
Verkrijgbaar bij:
Steeds meer motordealers in Nederland

Meer informatie:
HVMparts equipment import V.O.F.
Tel: 0031 412 612012
www.hvmparts.nl